Opinia Timisoarei

Turcii de la Karsan aduc cele 44 de autobuze electrice pentru Timisoara. Au castigat contractul de aproape 30 de milioane de euro

Producatorul turc Karsan a castigat licitatia organizata de Ministerul Dezvoltarii pentru furnizarea de autobuze electrice pentru Timisoara, contract in valoare de 136,4 milioane de lei.

Contractul cuprinde cele 44 de autobuze electrice cu lungimea de 18 metri, dar si 15 statii de incarcare rapida si alte 44 de incarcare lenta.

In cursa s-au mai inscris companiile si asocierile Solaris Bus & Coach (Polonia), New Kopel Car Import-Shlomo Motors (Israel), ), Golden Dragon Bus-Xiamen Golden Dragon Bus (China) si Bozankaya Otomotiv-Sileo (Turcia). Karsan a depus o oferta in valoare de 136.400.145 lei (aproximativ 27,7 milioane euro), sub valoarea estimata a contractului, de 145.000.000 lei (fara TVA), potrivit profit.ro.

In cadrul contractului, Karsan va asigura si servicii de mentenanta pentru o perioada de 6 ani, potrivit companiei. Este a doua licitatie castigata de compania turca in Romania in acest an. In mai, Karsan a anuntat ca a obtinut un contract pentru furnizarea a 10 autobuze electrice Atak Electric in Mangalia. Pana la finele anului, compania estimeaza ca numarul autobuzelor Karsan pe piata romaneasca va ajunge la 120.

 

Exit mobile version