Opinia Timisoarei

Trifu Carpaci, trimis in judecata pentru santaj! Ce a facut pentru a cumpara o cladire istorica din Timisoara?

TIMISOARA. Trifu Carpaci, unul dintre membrii cunoscutei familii de romi Carpaci, din Timisoara, risca ani grei de puscarie, pentru ca si-ar fi santajat vecinii. Ani la rand, acesta si-a terorizat pur si simplu vecinii.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au incheiat rechizitoriul si l-au trimis in judecata pe Trifu Carpaci,  acuzandu-l de santaj.

Potrivit anchetatorilor, in anul 2002, Trifu Carpaci a cumparat un apartament intr-un imobil, monument istoric, din Timisoara, apartament in care de altfel s-a si mutat pentru a locui cu familia.

Inca de la mutarea sa, Carpaci si-a exprimat intentia de a cumpara toate apartamentele din cladire, astfel ca i-a contactat pe ceilalti locatari, carora le-a propus sa-i vanda lui locuintele. O parte dintre proprietari au dat curs ofertei, astfel ca pana in anul 2007 Carpaci a reusit sa cumpere mai multe apartamente in acelasi imobil.

Pentru ultimii proprietari care nu si-au instrainat locuintele, Trifu Carpaci ar fi oferit preturi sub valoarea pietei, iar in urma refuzurilor repetate de a le vinde, barbatul ar fi trecut la alte metode pentru a-i determina sa plece.

Anchetatorii sustin ca Trifu Carpaci si apropiatii sai i-au jignit pe vecini si i-au amenintat in fel si chip, apoi le-au facut zile fripte, doar doar, prin intimidare, ii va indupleca.

Pentru atingerea scopului urmarit, inculpatul Carpaci Trifu a provocat in mai multe randuri inundatii in apartamentele proprietatea sa, cu consecinta infiltrarii apei si provocarii de degradari apartamentelor persoanelor vatamate, situate la etajele inferioare”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Astfel, in august 2007, Carpaci ar fi provocat o inundatie in unul din apartamentele sale, in urma careia apartamentul vecin pe care a dorit sa il cumpere la un pret subevaluat a fost grav avariat. Cand vecinul sau i-a reprosat paguba, Carpaci a amenintat ca va continua sa inunde apartamentul pana cand il va putea cumpara. Acelasi lucru s-a repatat si in luna decembrie 2007.

In luna decembrie 2012, acelasi Trifu Carpaci a provocat o alta inundatie, dupa acelasi tipar, intr-un alt apartament din  imobil.

Familia Carpaci este una dintre cele mai cunoscute din Timisoara. Numara foarte multi membri care detin o multime de proprietati imobiliare scumpe in oras.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Pe cate case au pus mana clanurile de tigani din Timisoara? Vezi cate proprietati au familiile bogate de romi in Mica Viena! Carpaci are 144 de proprietati. FOTO!

Exit mobile version