Opinia Timisoarei

Tricolor urias in intersectie la Timisoara. Drapelul, asezat pe un catarg de 21 de metri. Se reamenajeaza spatiile verzi din zona centrala. Foto

TIMISOARA. Aparitie neasteptata intr-o intersectie din Timisoara. Un tricolor de mari dimensiuni a fost instalat pe scuarul dintre strada Michelangelo si b-dul Bratianu, in centrul orasului.

Catargul masoara 21 de metri inaltime, iar drapelul poate fi zarit de la mare departare.

Soferii se arata uimiti si se opresc sa fotografieze steagul. Multi se declara incantati ca Primaria a decis sa puna insemnele nationale in acel loc din centrul orasului.

Ne place foarte mult. E simbolul natiunii noastre. Ii felicit pe cei care au decis asta„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro un sofer ce trecea vineri dimineata prin zona.

Faina treaba. E prima oara cand imi place cum au facut, intreaga zona arata bine, se circula mai bine, iar tricolorul e cireasa de pe tort. Trebuie sa recunosc ca au fost inspirati„, a adaugat un alt sofer.

In jurul catargului, muncitorii primariei dau zor sa reamenajeze spatiul verde complet schimbat in urma lucrarilor facute in ultima perioada in centrul orasului pentru largirea sau modernizarea unor strazi si reconfigurarea geometriei zonei. Au fost montate sisteme de irigatii cu aspersare, iar in total nu mai putin de 2.000 de metri patrati de gazon au fost montati in zona centrala.

Ideea asezarii tricolorului a apartinut sefului Directiei Tehice din Primaria Timisoara, Culita Chis.

Ideea ii apartine domnului Culita Chis. El a avut ideea sa punem un drapel, simbol national foarte puternic, si credem ca arata foarte bine„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

De asemenea, a fost refacut sensul giratoriu de la Modex, odata cu reabiliarea strazii 20 Decembrie si a bulevardului Bratianu,, unde a fost pus gazon proaspat.

Alte doua drapele uriase vor fi instalate in oras. Este vorba de inca un tricolor, respectiv de unul cu insemnele Capitalei Culturale a Europei 2021.

 

Exit mobile version