Opinia Timisoarei

Tricolor urias, de 100 de metri, desfasurat in Piata Victoriei, la Timisoara. S-a scandat Unire! Video

TIMISOARA. Un drapel tricolor urias a fost desfasurat in centrul Timisoarei, de Mica Unire, iar pret de cateva zeci de minute, Piata Operei a imbracat culorile nationale.

CITESTE SI: Vremea se suceste la Timisoara. Anuntul meteorologilor pentru urmatoarele zile 

Actiunea a fost organizata de Alianta pentru Centenar care, sub sloganul „Hai sa dam mana cu mana„, a marcat, in acest fel, primul pas facut pentru crearea statului roman, in 24 ianuarie 1859.

Dupa ce au desfasurat tricolorul lung de 100 de metri si l-au purtat prin centrul orasului, intre Opera si Catedrala, organizatorii le-au oferit celor prezenti cate o bratara tricolor, ca simbol al unitatii nationale.

Romania mare, in vechile hotare! Romania n-a avut granita la Prut!, Uniti, uniti in tricolor!, Traiasca, traiasca si-nfloreasca Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca! Romania, nu uita, Basarabia-i a ta! Unire, unire!, au scandati timisorenii veniti in Piata Victoriei.

Dupa ce au inconjurat centrul Timisoarei, oamenii s-au prins in Hora Unirii pe platoul din fata Operei.

Unirea Principatelor Romane a avut loc la jumatatea secolului al XIX-lea prin alipirea statelor Moldova si Tara Romaneasca sub numele Principatele Unite ale Moldovei si Tarii Romanesti. Unirea a fost realizata sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Acesta a fost ales ca domnitor al ambelor principate in data de 5 ianuarie 1859 in Moldova si in 24 ianuarie 1859 in Tara Romaneasca.

CITESTE SI: Pana unde merge tupeul? Parcare chiar la scara, in Timisoara 

Exit mobile version