Opinia Timisoarei

Trenul care a plecat miercuri din Mangalia si a ajuns la Timisoara vineri, dupa ce i s-au stricat mai multe locomotive. Ce-au indurat calatorii pe drumul de aproape 30 de ore. Video

TIMISOARA. Romania, mereu surprinzatoare. Situatie halucinanta pe calea ferata, pe traseul Mangalia – Timisoara. Un tren care a plecat miercuri seara de pe Litoral a acumulat o multime de ore intarziere, dupa ce mai multe locomotive s-au defectat, iar garnitura a stat vreme indelungata in camp sau in gari.

CITESTE SI: Primele somatii pentru cei care au fost prinsi ca au hranit porumbeii, dupa ce acest lucru a fost interzis la Timisoara. Urmeaza amenzile

Trenul IR 1991 a plecat miercuri la ora 19.40 din Mangalia si ar fi trebuit sa ajunga la Timisoara la 10.48, joi.

IR 1991 are un parcurs total de 793 km care dureaza in mod normal 15 ore, insa in noaptea de miercuri spre joi, din cauza unei vijelii, s-a rupt linia de contact pe magistrala 800.

Trenul a stationat peste 9 ore si a ajuns la Bucuresti Baneasa in jurul orei 9.30, in loc de 23.59.

Si-a continuat apoi drumul spre Timisoara, dar la statia Valea Alba, locomotiva a fost declarata defecta la ora 16.13. A fost trimisa o locomotiva de ajutor, insa si ea a fost declarata drept stricata cand a ajuns, la 17.30. Trenul a plecat pana la urma la 18.52, cu o a treia locomotiva.

Valea Alba este la 15 km de Drobeta Turnu Severin si mai aproape de Balota, zona celebra pentru dificultatea traseului.

La ora 19.20 trenul ajungea la Drobeta Turnu Severin si avea deja 13 ore intarziere.

La Caransebes, oamenii au fost transferati intr-un alt tren.

Garnitura a ajuns la destinatie, in Gara de Nord Timisoara vineri noaptea, dupa ora 0.00. In total, calatoria a durat aproape 30 de ore.

In tot acest rastimp, multi calatori au decis sa coboare si sa cheme rude cu masini care sa-i preia si sa-i duca spre casa, altii insa au ramas in vagoane pana la final. Au primit de cateva ori apa si croissante de la CFR.

Cei ajunsi dupa atata chin la Timisoara erau istoviti si nervosi, unii dintre ei au facut acest drum teribil cu copilasi de cativa ani. Iata marturiile oamenilor!

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version