Opinia Timisoarei

Trei medii de 10 curat la Bacalaureat 2023 in Timis. Liceele la care niciun elev nu a luat BAC-ul

TIMISOARA. Doar 3 elevi din Timis au reusit sa obtina media 10 curat la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre doi absolventi de la Liceul Grigore Moisil din Timisoara, respectiv unul de la Liceul Teoretic Iulia Hasdeu din Lugoj.

La doua licee din judet, nimeni nu a reusit sa ia BAC-ul.

In Timis, inainte de depunerea si solutionarea contestatiilor, rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat este 73.18%, mai mare cu aproape doua procente fata de anul trecut.

Cu toate acestea, exista doua licee in care niciunul dintre elevi nu a reusit sa obtina media 6, pentru a promova examenul. Este vorba despre Liceul Tehnologic Petre Mitroi Biled (cu clasele IX-XII desfiintate), de unde au participat la examen 7 absolventi din promotii mai vechi, si Liceul Teoretic Henri Coanda Timisoara (scoala privata), unde au sustinut examenul 14 elevi.

Promovabilitate de 100% au obtinut Liceul Grigore Moisil si Colegiul CD Loga.

In total, peste 300 de elevi au reusit sa obtina note de 10. Cele mai multe dintre ele au fost la proba la Matematica, unde 99 de copii au luat 10.

Cei care nu sunt multumiti de notele obtinute pot depune contestatii, luni, pana la orele 18.00. Lucrarile vor fi recorectate pana in 6 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 7 iulie.

Cei care nu promoveaza Bacalaureatul, din 17 iulie se pot inscrie la sesiunea urmatoare, care se va desfasura in a doua parte a lunii august.

Exit mobile version