Opinia Timisoarei

Transformarea Turnului de Apa din Iosefin in centru cultural, intr-o noua etapa, la Timisoara. Ce asteapta Primaria pana la jumatatea lunii martie

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu cateva luni anunta ca da bani celor care vin cu idei pentru modernizarea si transformarea Turnului de Apa din Iosefin in centru cultural, acum Primaria Timisoara cauta servicii de consultanta pentru organizarea unui concurs de solutii in acest sens.

CITESTE SI: Lipsuri in proiectul pentru Centura de Sud la Timisoara, gasite abia acum de Nicolae Robu. Ce legatura vrea primarul cu soseaua ocolitoare 

Mai exact, pana in data de 16 martie sunt asteptate ofertele pentru servicii de consultanta in vederea organizarii competitiei de solutii cu tema „Refunctionalizare imobil pentru Centrul Cultural – Turn de Apa, Iosefin, str. Gh. Baritiu„.

Reabilitarea turnului de apa ar trebui sa fie gata pana in 2021, iar in interiorul lui ar urma sa functioneze o cafenea. Odata cu repunerea in valoare, turnul ar trebui sa devina un obiectiv turistic in Timisoara.

Prima schita de proiect, intocmita in urma cu cativa ani, arata precum in imaginea de mai jos, care insa n-a fost declarat multumitor pentru municipalitate.

Castelul de Apa din Iosefin, de pe strada Gheorghe Baritiu, are 52 de metri si a fost construit in anul 1914, fiind proiectat de faimosul arhitect Laszlo Szekely. Avea rolul de a regla nivelul apei de consum pentru populatie.

Exit mobile version