Opinia Timisoarei

Transformarea Padurii Verzi in parc la Timisoara, in faza SF. Primaria a semnat contractul de 35.000 de euro prin care face planul de amenajare de alei si piste de biciclete

TIMISOARA. In octombrie 2022, Primaria Timisoara a reusit sa gaseasca pe ultima suta de metri o firma care sa intocmeasca documentatiile necesare, pentru ca altfel risca sa piarda cele 500 de hectare din Padurea Verde, care fusesera primite inca din 2020 de la Romsilva.

Abia acum administratia a semnat si contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic pentru transformarea Padurii Verzi in padure-parc.

CITESTE SI: Concerte cu Carla’s Dreams si Mario Fresh, bataie cu apa si proiectii de film intre caminele din Complex, de Zilele Studentilor, la Timisoara 

Pentru aproape 35.000 de euro, firma Tera Rosa Proiect din localitatea Tartasesti, judetul Dambovita, va realiza documentatia pentru amenajari minimale la Padurea Verde.

Interventiile vizeaza infiintarea unor zone de odihna si relaxare, instalarea de banci, 31 de panouri de informare, toalete ecologice, precum si amenajarea unor trasee, alei si piste de biciclete, pe o lungime de 10 km.

Firma are la dispozitie 8 luni si jumatate sa intocmeasca studiul si proiectul.

***

Va reamintim, dupa demersuri sustinute, la finele lunii septembrie 2020, Guvernul aproba trecerea unei suprafete de 520 de hectare din Padurea Verde de la Romsilva in administrarea Primariei Timisoara pentru ca aceasta sa o transforme intr-o ‘padure-parc’. Aceasta suprafata s-a adaugat celor 50 de hectare pe care deja municipalitatea le avea in administrare.

Odata primita padurea, Primaria Timisoara trebuia sa realizeze in primii doi ani un studiu pentru acest parc, iar termenul se implinea in 21 octombrie. Atunci, municipalitatea a demarat o licitatie pe repede-inainte si a desemnat drept castigator firma din Dambovita care insa abia acum se apuca sa faca studiile si proiectul.

Exit mobile version