Opinia Timisoarei

Tramvaiul turistic al Timisoarei aduce putine venituri. Autoritatile locale nu stiu sa profite de el

TIMISOARA. Putini turisti care vin sa viziteze capitala Banatului inchiriaza tramvaiul turistic al RATT. Aceasta pentru ca putini afla de el, ajungand pana la urma sa se plimbe cu mijlocul de transport pe sine doar prin intermediul agentiilor de turism.

RATT a investit aproape 10.000 de euro in dotarea unui vagon mai vechi, care a fost amenajat ca si tramvai turistic. O garnitura mai veche, de 37 de ani, a fost reconditionata – amenajata cu camere video si dotata cu 2 dozatoare de bere, aparat de cafea, chiuveta, vitrina pentru prezentare bauturi si toaleta, dar si 2 frigidere si cuptor cu microunde, precum si internet – si apoi a fost trimisa sa circule pe traseul istoric.

Oricine poate inchiria tramvaiul RATT, contra unei sume. Putini au facut-o insa, sustin reprezentantii RATT. Motivul? Nu multi turisti afla de dotarile regiei.

Vagonul a fost dotat cu 30 de locuri pe scaune si circula doar la cerere, pe traseul istoric. Odata ce a fost inaugurat, reprezentantii RATT au anuntat si preturile pentru inchirierea acestuia: 60 de lei per kilometru, fara ghid si fara TVA. Pretul a crescut insa.

„Inchirierea tramvaiului turistic costa 89 de lei/km, fara ghid si fara TVA. Cu ghid ajunge undeva la 199 de lei, o cursa poate incepe de la 1.500 de lei, in functie de cat doresc clientii sa il inchirieze. De cele mai multe ori, grupurile sunt formate din turisti, care vin prin intermediul unor agentii. Tramvaiul turistic a mai fost inchiriat si pentru aniversarea unor zile de nastere sau evenimente organizate de societati comerciale”, a declarat Cosmin Bradu, referent relatii publice in cadrul RATT, pentru opiniatimisoarei.ro.

Reprezentantii RATT recunosc insa ca incasarile provenite din inchirierea tramvaiului turistic nu sunt foarte mari. Nici reclama nu si-au prea facut prin oras, bugetul pentru promovarea regiei fiind extrem de scazut.

Cei interesati sa se plimbe cu vagonul turistic pot suna direct la RATT, la numarul 0356.803.724 sau pot scrie un e-mail pe adresa muzeu.transport@ratt.ro.

Exit mobile version