Opinia Timisoarei

Tramvaiul 2 merge acum pana la mall in Calea Sagului, la Timisoara. Video

TIMISOARA. Tramvaiul ajunge, in sfarsit, pana la mall-ul din Calea Sagului, dupa mai bine de 4 ani de cand au fost instalate sinele si un intreg scandal legat de mutarea unei statii de aer ce statea in drumul garniturilor.

De luni, tramvaiul 2 nu mai intoarce in bucla de la capatul cartierului Dambovita, ci merge pana la Shopping City Timisoara.

In vara anului 2015 incepeau lucrarile pentru amenajarea acestei prelungiri a liniilor de tramvai in zona. Investita a fost realizata pe banii centrului comercial. Desi realizata rapid, calea nu a putut fi folosita pana azi, intrucat trebuia mutata statia de monitorizare a aerului aflata la intrarea in intersectia de la Turist.

Ne bucuram ca suntem astazi prezenti si ca venim in sprijinul comunitatii timisorene prin finantarea acestui proiect, linie de tramvai si statie Shopping City Timisoara. Data de 15 iunie reprezinta pentru noi pe de-o parte redeschiderea mall-ului in conditii de siguranta sporite, cu respectarea prevederilor care se impun in aceasta situatie si a noilor norme, si in al doilea rand faptul ca deschidem aceasta linie de tramvai cu un mijloc de transport nou pentru cetateni catre Shopping City si nu numai. Shopping City Toimisoara s-a deschis in 2015, prima faza si in 2016 a doua faza, este compus din 110 magazine, hypermarket, , 70.000 mp patrati inchiriabili, precum si 2700 de locuri de parcare dispuse atat la sol, cat si pe acoperisul acestei cladiri. Odata cu aceasta investitie, tot in acea perioada,am amenajat si zonele invecinate, printre care remodelarea bulevardului Calea Sagului intre Ana Ipatescu si pana in parcarea Shopping City, construirea unei noi linii de tramvai cu toate dotarile aferente, inclusiv cu bucla de intoarcere si statie in cadrul parcarii. Toate aceste lucrari insumand circa 3 milioane de euro vor fi donate primariei si astazi suntem foarte bucurosi ca reusim sa aducem un plus acestei comunitati. A fost putin frustrant, dar administratia locala a reprezentant un suport foarte bun, constant si impreuna am reusit sa obtinem toate aprobarile necesare pentru acest proiect„, Adrian Boca, director de proiect in cadrul Nepi.

In urma cu aproximativ 5 luni, aceasta a fost, in sfarsit, relocata pe un trotuar din apropiere si s-a dat unda verde realizarii in intregime a liniei, iar in primavara au pornit testele pentru noul traseu.

Este un lucru foarte bun, evident ca noi ca si societate ne bucuram de extinderea linie 2 catre Shopping City si multumesc si eu pe aceasta cale investitorului pentru toate eforturile financiare care au fost facute. Bineinteles inseamna ca mai multi cetateni ai municipiului Timisoara pot beneficia de servicii suplimentare din punct de vedere altransportului public. Ceea ce pot sa va spun din punct de vedere al monitorizarii traficului si al unitatilor prezente in traseu, la nivelul liniei 2 daca pana vineri au fost 5 unitati in traseu in fiecare zi, de luni pana vineri, de astazi vor fi 7 unitati in traseu, tocmai pentru a pastra graficele care erau stabilite inainte. In timpul weekend-ului, sambata si duminica, de la 3 unitati cate au fost prezente in traseu, vor fi cinci, de asemenea pentru a pastra timpii de asteptare. 15 minute este timpul de asteptare in statii in timpul saptamanii, iar in weekend va fi 17 minute„, a declarat Nicolae Bitea, directorul Societatii de Transport Public Timisoara.

Exit mobile version