Opinia Timisoarei

Tramvaiele galbene de la Bozankaya vin anul acesta la Timisoara. Compania va livra 17 garnituri

TIMISOARA, Compania Bozankaya din Turcia va livra inca 17 tramvaie noi la Timisoara, pana la finalul acestui an. Insa acestea nu vor mai avea culoarea negru-violet, ci negru-galben, asa cum a solicitat administratia Fritz.

CITESTE SI: Tramvai lovit de o masina la Timisoara si deraiat. Soferul de 18 ani era beat, drogat si fara permis. Momentul impactului a fost filmat. Video

Tramvaiele vor avea o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de transport totala de 251 de locuri, podea 100% coborata si aer conditionat.

Valoarea totala a achizitiei este de aproximativ 33 milioane de euro, respectiv 1,9 milioane de euro pentru fiecare tramvai.

„Potrivit contractului, toate tramvaiele vor fi livrate la Timisoara pana la sfarsitul anului 2024. Tramvaiele, achizitionate din fonduri europene prin PNRR nu vor mai avea culoarea mov, ci vor fi livrate in galben si negru”, transmit reprezentantii companiei Bozankaya.

„Suntem bucurosi sa continuam colaborarea cu Primaria Timisoara. Tramvaiul cu baterie produs de Bozankaya este un vehicul de inalta calitate, alimentat cu baterie, care reprezinta o optiune mai prietenoasa cu mediul in comparatie cu tramvaiele obisnuite diesel sau electrice. Nu in ultimul rand, este echipat cu tehnologie de ultima generatie, inclusiv motoare eficiente din punct de vedere energetic si sisteme de climatizare”, a declarat Aytunç Günay, presedintele Consiliului de Administratie al companiei Bozankaya.

Tramvaiele pot functiona autonom, pe baza bateriei, fara a fi conectate la reteaua electrica, pe o distanta de pana la 70 de kilometri, fiind totodata si cea mai mare performanta realizata pana acum in istoria sistemelor de tranzit feroviar usor.

Garniturile galbene fac parte din extensia contractului incheiat de administratia Robu, dupa ce s-a asigurat finantarea cu fonduri europene prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

 

Exit mobile version