Opinia Timisoarei

Tramvaie noi sau reconditionate? Primaria Timisoara urmeaza sa ia o decizie. Tu ce crezi?

TIMISOARA. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu are doua variante pentru transportul in comun din Timisoara. Fie achizitioneaza tramvaie noi, fie le reconditioneaza pe cele existente. Cea mai buna solutie, va fi adoptata.

Nicolae Robu spune ca la finalul lunii septembrie va participa la un targ de tramvaie ce va avea loc la Berlin, in Germania, si in urma discutiilor cu productorii de tramvaie va decide daca e sau nu oportun sa cumpere noi garnituri pentru Timisoara sau sa recurga la cea de-a doua varianta: reesaparea celor vechi.

Vom accelera analiza posibilitatilor de innoire a parcului de tramvaie si vom lua o decizie. Va fi o expozitie la Berlin, in septembrie, la final, unde cei mai importanti producatori de tramvaie din lume vor fi prezenti. Doresc sa particip la aceasta expozitie pentru a vedea in relatie directa cu marii producatori ai lumii si nu prin intermediari ce oferte exista si in paralel facem o documentare pe o cu totul alta solutie si anume pe reabilitarea tramvaielor existente si transformarea lor in tramvaie cu tot confortul si parametrii de consum si securitate la nivelul noilor modele de tramvaie. Facem o analiza, o documentare. Exista ca solutie alternativa, in lume, la tramvaiele noi si aceasta e varianta de reabilitare a unor tramvaie mai vechi din care se pastreaza doar partea viabila si perena. Aceasta solutie se pare ca este mult mai ieftina. Dupa ce avem tabloul complet cu toate informatiile despre toate variantele posibile, atunci vom lua o hotarare. Momentan suntem in etapa de analiza„, a declarat Robu.

Edilul-sef a mai spus ca pana nu se va plimba cu tramvaiul pe care il va cumpara pentru Timisoara, in cazul in care se va decide achizitionarea de garnituri, nu va lua nicio decizie.

Primarul Timisoarei mai spune ca nu este un calator cu tramvaiul si ca de circa doua luni nu s-a mai urcat intr-un astfel de mijloc de transport in comun.

De 2 luni nu am mai circulat cu tramvaiul. Nu sunt un calator cu tramvaiul. Nu circul cu tramvaiul„, a spus Robu.

In luna ianuarie a acestui an, Nicolae Robu, pe atunci senator din partea PNL Timis, spunea ca nu este de acord cu achizitionarea de tramvaie noi. Intre timp, Consiliul Local Timisoara a decis, printr-o hotarare, sa cumpere garnituri noi pentru Timisoara.

CITESTE SI: Senatorul Nicolae Robu a fost in Dubai si s-a convins: Timisoara nu are nevoie de tramvaie noi!

Tu ce crezi? Raspunde la sondajul www.opiniatimisoarei.ro!

[poll id=”373″]

Exit mobile version