Opinia Timisoarei

Traian Basescu vrea camere video in toate sectiile de votare ca sa nu fie fraudat referendumul

Presedintele suspendat, Traian Basescu, sustine ca in sectiile de votare pentru referendum sunt necesare camerele de supraveghere, motivand ca pe 29 iulie se vor organiza sectii de votare si in restaurante si baruri.

Categoric da, au fost si la alegerile prezidentiale trecute si nu vad de ce nu ar fi acum, iar daca avem in vedere ca in momentul de fata se organizeaza sectii de votare si prin restaurante, pe litoral, si prin baruri si prin ceea ce intrece orice imaginatie, cred ca un sistem de supraveghere este necesar„, a spus Basescu.

In ceea ce priveste o posibila fraudare a scrutinului, presedintele suspendat a sustinut ca, daca se monteaza camere de luat vederi si se aplica acelasi sistem al declaratiilor pe propria raspundere din partea participantilor la vot pe listele suplimentare, „riscurile se reduc”.

PDL cere instalarea de camere video in toate sectiile de vot la referendum, desfiintarea sectiilor suplimentare infiintate „ilegal”, dupa 16 iulie, urgentarea achizitionarii soft-ului antifrauda si ca aceia care voteaza pe liste suplimentare sa completeze o declaratie pe propria raspundere.

Exit mobile version