Opinia Timisoarei

Traian Basescu: Nava e la cheu, in port sigur. Multumesc guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta!

Presedintele Traian Basescu a prezentat cifrele Eurostat pe 2012 „care indica faptul ca Romania redevine o tara credibila”, urmare a masurilor de austeritate impuse in 2010, multumind ultimelor trei guverne.

”Acum 2 zile Eurostat a publicat cifrele anului 2012. E foarte important ca Romania e inregistrata cu o datorie publica de 37.8% din PIB si cu un deficit bugetar de 2,9% (…) Bazat pe cele doua cifre, Romania revine in randul tarilor cu un deficit in parametrii acordului de la Maastricht si redevine o tara credibila pe pietele internationale de capital. Acest lucru se datoreaza sacrificiilor pe care cetatenii romani le-au acceptat. Eu le multumesc, nicio alta natiune din UE nu le-a facut” a precizat seful statului.

El a vorbit si despre realizarile ultimelor trei guverne.

„Multumesc public guvernului Boc, guvernului Ungureanu si guvernului Ponta pentru ca azi am ajuns aici. Am trait cu toate cele 3 guverne, incerc sa dau fiecaruia cei al lui. Guvernul Boc a pus interesul national deasupra celui de partid, si-a sacrificat voturile. Multumesc si guvernului Ungureanu pentru ca nu a afectat parcursul de recuperare, acelasi lucru valabil si pentru Ponta. Mi-a fost teama – aceasta a fost perioada care mi-a dat incredere ca se poate coabita cu guvernul Ponta – mi-a fost teama ca, din mai 2012, Guvernul Ponta ar fi putut sa ia masuri populiste, excesive care sa strice din nou obiectivele, in prisma alegerilor din decembrie 2012. N-a facut-o si de aceea consider ca si-a adus o contributie la atingerea rezultatelor de azi”, a spus Basescu.

Exit mobile version