Opinia Timisoarei

Traian Basescu l-a nominalizat pe Victor Ponta premier! VEZI cum arata guvernul Ponta!

UPDATE: Presedintele Traian Basescu a anuntat ca Victor Ponta este premierul desemnat. „Minoritatile au spus ca vom ramane consecvente abordarii pe care au avut-o intotdeauna, vor sustine orice premier desemnat. UNPR nu a avut o propunere pentru functia de ministru. UDMR-ul nu a avut o optiune pentru desemnarea unui premier, PDL nu a avut o optiune. PSD este singurul partid care a avut o optiune, optiune sustinuta si de PNL si de PC. Ca atare, exista un singur nume pronuntat in cadrul consultarilor si acela este Victor Ponta. L-am invitat pe Ponta la Cotroceni, am semnat decretul”, a spus Basescu.

Victor Ponta confirma ca este noul premier desemnat. „Mi s-a incredintat de catre presedinte un mandat de a incerca sa formam un nou Guvern. Este un moment special in viata noastra politica si inteleg alaturi de colegii din USL sa accept acest mandat si sa incerc sa-l duc la indeplinire cu toate puterile. Ma bazez in special pe USL si pe toti ceilalti parlamentari care vor intelege sustinerea unui asemenea Guvern cu un mandat limitat pana la alegerile locale. Responsabilitatea care trebuie sa-i revina fiecarui om politic trebuie sa functioneze si voi incerca sa asigur o guvernare pana la alegeri care sa le dea romanilor speranta ca lucrurile se indrepata in directia cea buna. Voi prezenta in scurt timp programul de guvernare si lista Guvernului„, a declarat imediat dupa anuntul lui Traian Basescu, noul premier desemnat, Victor Ponta.

_________________________________________________________________________________________

 

La ora 20.00 Traian Basescu va nominaliza noul Guvern. Conform celor de la jurnalul.ro Victor Ponta are deja lista oamenilor care vor face parte din Guvern. Din cabinetul Ponta se vor regasi nume ca Dan Nica, Titus Corlatean sau Mariana Campeanu, oameni care au mai fost in alte guverne.
IATA lista guvernului Ponta:
* Titus Corlatean – EXTERNE
* Corneliu Dobritoiu – APARARE
* Daniel Constantin – AGRICULTURA
* Mariana Câmpeanu – MUNCA
* Andrei Marga sau Ecaterina Andronescu – EDUCATIE
* Dan Nica – INTERNE
* Mircea Diaconu – CULTURA
* Liviu Voinea – ECONOMIE
* Dan Sova – JUSTITIE

Exit mobile version