Opinia Timisoarei

Traian Basescu a semnat pentru ca cinci fosti ministri sa fie urmariti penal!

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri dupa-amiaza, ca a cerut ministrului Justitiei inceperea urmaririi penale fata de cinci fosti ministri, in dosarul licentelor Microsoft. El a comentat si declaratiile subsecretarului de stat american.

Seful statului a tinut sa sublinieze ca nu a fost vorba despre o solicitare formala si ca cei cinci – Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Daniel Funeriu – nu au nicio calitate in aceasta ancheta, fiind „egali cu Victor Ponta in acest moment”.

De asemenea, Traian Basescu a declarat ca Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, s-a referit si la Romania atunci cand a atacat dur liderii din Europa Centrala si de Est care ii apara pe corupti de justitie.

Seful statului a reiterat faptul ca o amenintare la adresa securitatii nationale o reprezinta coruptia, apreciind ca un dosar precum Micorsoft „este o proba pana la ce nivel poate ajunge coruptia si cum se distribuie cel putin teoretic resursele obtinute din coruptie”.

Exit mobile version