Opinia Timisoarei

Trafic aerian in conditii de iarna, la Timisoara. Unele curse pot inregistra intarzieri!

TIMISOARA. Capriciile iernii isi fac simtita prezenta pe Aeroportul International ”Traian Vuia” din Timisoara. Din cauza unui fenomen destul de rar intalnit in Timis, ploaia care ingheata, mai multe zboruri ar putea inregistra intarzieri.

Zborurile au fost afectate sambata dimineata de conditiile meteo nefavorabile, polei, ploaie care ingheata, dar si de operatiunile de degivrarea care s-au efectuat conform procedurilor specifice de siguranta a operatiunilor aeriene.

Astfel, in cursul diminetii au fost inregistrate intarzieri de aproximativ 2 ore cauzate de fenomenul de ploaie care ingheata (freezing rain), un fenomen rar si periculos pentru siguranta zborului.

Au fost afectate: cursa RO 610 Timisoara-Bucuresti, cursa W6 3561 /3562 Timisoara – Madrid – Timisoara si cursa W6 3549 /3550 Timisoara – Bari- Timisoara.

Reprezentantii Aeroportului Timisoara anunta ca pe parcursul zilei, unele zboruri mai pot inregistra intarzieri pentru efectuarea operatiunilor de degivrare si anti-givrare, fie la Aeroportul Timisoara, fie la aeroporturile de origine spre Timisoara, dar si ca efect al intarzierilor curselor precedente.

Pasagerii sunt rugati sa contacteze companiile aeriene pentru informatii suplimentare legate de situatia zborurilor.

 

Exit mobile version