Opinia Timisoarei

Toti timisorenii care locuiesc in Zona Cetate trebuie sa bage mana adanc in buzunare. Ce le impune primarul Nicolae Robu?

TIMISOARA. Unde-s doi, puterea creste! Primarul Nicolae Robu calca pe urmele viceprimarului Traian Stoia si ii ameninta cu amenzi drastice pe timisorenii ce locuiesc in zona Cetate si nu-si intretin cladirile istorice. Incepe cu… notificari, notificari trimise deja de viceprimarul Stoia.

Proprietarii de apartamente in cladiri istorice trebuie sa puna mana de la mana si sa renoveze macar fatadele imobilelor in care locuiesc. Daca Robu e abia la faza de somatii, social democratul a cerut si amenzi pentru asociatiile de proprietari. Potrivit politistilor locali, in zona centrala avem 200 de cladiri istorice. De la inceputul anului si pana acum au rupt 34 de amenzi, timisorenii fiind obligati sa contribuie la bugetul local cu 120.000 de lei, pentru ca nu si-au ingrijit imobilele monument istoric.

„Voi face o notificare catre toti proprietarii din Zona Cetate, in mod special, desigur ca obligatia aceasta exista, sa-si intretina in mod corespunzator cladirile. Este inadmisibil sa finalizam proiectul european (n.r. pentru reabilitarea centrului istoric) si cladirile din zona Cetate sa arate a paragina. Trebuie sa inteleaga toti proprietarii din aceasta zona ca optiunea lor de a locui acolo comporta inevitabil si niste costuri mai mari si trebuie ca ei sa-si gestioneze bugetul astfel incat sa poata suporta acele costuri”, explica primarul Nicolae Robu demersul sau.

Robu sustine ca trebuie sa aplice legea, care spune ca proprietarii de cladiri istorice care nu le ingrijesc sunt pasibili de sanctiuni. Edilul nu a precizat insa pana cand trebuia sa ia masuri timisorenii care locuiesc in zona istorica pentru a nu fi amendati.

Cu alte cuvinte, cei care au proprietati in cladirile istorice din buricul targului vor baga mana adanc in buzunare fie pentru a plati amenzile, fie pentru a se apuca de treaba la fatade.

Exit mobile version