Opinia Timisoarei

Tot mai aproape de momentul in care va veni pe lume primul bebelus la noua Maternitate Bega din Timisoara. Anuntul ce va fi facut luni

TIMISOARA. Au fost terminate lucrarile la noua Maternitate Bega de langa Spitalul Judetean Timisoara inca de la finalul anului trecut, iar in primele luni ale lui 2024 s-a desfasurat partea birocratica, de receptie a constructiei catre Consiliul Judetean Timis.

CITESTE SI: Autostrada Timisoara – Moravita, care ne va lega de Belgrad, are acord de mediu. Va avea 73 km si va trece pe langa 14 localitati 

Luni, 11 martie, va avea loc preluarea oficiala a noului spital de catre CJT si se va putea trece la operatiunea de mutare, care se va desfasura, treptat, in lunile martie – aprilie, perioada in care ar putea veni pe lume si primul bebelus in noua cladire a Maternitatii Bega.

Ramane de vazut daca in vechea cladire, cea in care acum functioneaza Maternitatea Bega, pe strada Victor Babes din Timisoara, va fi extinsa Sectia Pediatrie 2 a Spitalului Judetean, care acum se afla intr-o aripa a aceluiasi imobil.

***

Va reamintim, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat, in 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea (proiectare+executie) a noii Maternitati Bega fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Lucrarea este finantata din fonduri europene, printr-un proiect Romania-Ungaria, de la bugetul de stat si cel al Consiliului Judetean Timis, iar costurile s-au ridicat la peste 13 milioane de euro, cu tot cu dotarile care completeaza aparatura acum existenta la Maternitatea Bega, care va fi transferata.

Noua maternitate are compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Spitalul va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

 

Exit mobile version