Opinia Timisoarei

Toate sperantele politistilor locali din Timisoara, naruite. Nicolae Robu ii trimite la pachetelul de acasa

TIMISOARA. Vesti proaste pentru politistii locali din Timisoara. Vin chiar de la primarul Timisoarei, care nu e de acord ca oamenii legii sa primeasca norma de hrana, asa ca ii trimite sa manance pe banii lor.

Zilele trecute va spuneam ca politistii locali ar putea „manca” jumatate de milion de euro din bugetul Timisoarei, in cazul in care consilierii locali ar aproba un proiect de hotarare prin care sa instituie norma de hrana la Politia Locala. Vorbim despre 24 de lei/zi pentru fiecare politist local, ceea ce ar insemna peste 2,5 milioane de lei/an, adica aproape 564.000 de euro.

CITESTE SI: Poftiti la masa! Cum mananca politistii locali din Timisoara jumatate de milion de euro din bugetul local!

Primarul Nicolae Robu nu este de acord cu propunerea si spune ca fiecare om trebuie sa-si cumpere hrana din salariu. Nu exclude insa sa fie alocata o suma mai mica. Cert este ca proiectul de hotarare privind instituirea normei de hrana la Directia Politiei Locale Timisoara nu se va afla pe mesele consilierilor locali la sedinta de saptamana viitoare. Da asigurari edilul-sef.

„Nu sunt de acord nicidecum sa platim 24 de lei pe zi, vom vedea daca vom putea sa platim o alocatie mult mai mica. Mi se pare oricum incorecta o lege care instituie o alocatie de hrana pentru o anumita categorie de personal. Orice cetatean se intreaba de ce n-ar merita si el o alocatie de hrana, pe langa salariu. Intrebarea este legitima. Si daca ar fi sa manance la Cantina de Ajutor Social ar fi trebuit sa se plateasca pentru ei. Eu cred ca fiecare cetatean trebuie sa-si cumpere hrana din salariul pe care il primeste. Acum nici intr-un caz nu va intra pe ordinea de zi”, ne-a declarat primarul Timisoarei.

Potrivit proiectului de hotarare, Ordonanta de Urgenta 65 emisa in anul 2014, prin care a fost modificata Legea Politiei Locale 155 din 2010 permite autoritatilor locale sa aloce o suma din bugetul local pentru hrana oamenilor legii, incepand cu luna ianuarie a anului 2015.

Exit mobile version