Opinia Timisoarei

Toate scolile din Timisoara ar putea trece in online din cauza frigului din clase. Anuntul Inspectoratului Scolar Timis

TIMISOARA. In scurt timp, toate scolile din Timisoara si-ar putea inchide portile, iar elevii sa treaca la invatamantul online, din cauza frigului din salile de clasa.

CITESTE SI: Dan Negru: Doua partide mi-au propus sa candidez la Primaria Timisoara. Vad ca s-a inchis de frig si liceul care a dat 2 laureati de Nobel, asta e breaking news european 

CITESTE SI: ‘Consumam in draci gaz ca sa ardem pamant si bolovani pe post de carbune’. Dezastrul de la Colterm aratat de consilierul local Roxana Iliescu. Video

Reprezentantii ISJ Timis spune ca in acest moment sunt 22 de unitati de invatamant din Timisoara in care copiii au fost trimisi acasa pentru ca nu pot fi tinute cursurile la temperaturi de 10-16 grade. Tot mai multi directori anunta ca vor sa suspende orele fizic pentru ca elevii si profesorii sa nu se imbolnaveasca.

Astazi, la aceasta ora, avem suspendate 22 de unitati de invatamant. In ele invata 10.269 elevi, adica 20 la suta dintre elevii din Timisoara. Sunt in online din cauza situatiei agentului termic. Sunt semnale ca saptamana viitoare vom mai adauga pe lista alte unitati mari si vom ajunge la peste 30 la suta.
Avem si situatia legata de pandemie, amandoua se suprapun si creeaza o panica in randul parintilor care sunt speriati ca se infecteaza mai usor ca se se aerisesc salile de clasa si racesc la scoala copiii din cauza frigului din clase.

Am analizat situatia si cautam o solutie de a suspenda activitatea, daca se impune, la toate scolile din Timisoara. Speram sa gasim o solutie, totusi, ca.. se evita aerisirea. Pentru ca in scolile unde nu sunt suspendate cursurile, se evita aerisirea salilor de clasa si este un factor care duce la modificarea cazurilor de COVID in randul elevilor„, explica profesorul Cosmin Hogea, inspector scolar general adjunct la ISJ Timis.

In cursul zilei de vineri, liceul Lenau, unde s-a stins focarul de COVID va lua decizia de a mentine elevii in online din cauza frigului.

Este frig si, in urma discutiilor cu doamna dorectoare, azi a convocat CA si vor suspenda activitatea si ei si se continua in online, din cauza lipsei agentului termic. Temperatura agentului termic din calorifere nu incalzeste peretii din salile de clasa.
Speram ca apar solutii, ca apare carbunele, Coltermul va furniza un agent termic care permite incalzirea salilor de clasa. Norocoase sunt scolile cu containere ca se incalzesc cu electricitate. Din pacate nu se intrevad prea rapid solutii„, a adaugat Cosmin Hogea de la ISJ Timis.

LISTA SCOLILOR TRECUTE IN ONLINE DIN CAUZA FRIGULUI DIN CLASE LA TIMISOARA!

COLEGIUL ECONOMIC „FRANCESCO SAVERIO NITTI” TIMIȘOARA
COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC „CARMEN SYLVA” TIMIȘOARA
COLEGIUL TEHNIC „HENRI COANDĂ” TIMIȘOARA
GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.14 TIMIȘOARA
GRĂDINIȚA CU PROGRAM SÂPTÂMÂNAL TIMIȘOARA
GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.33 TIMIȘOARA
GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.19 TIMIȘOARA
LICEUL DE ARTE PLASTICE TIMIȘOARA
LICEUL TEORETIC „BELA BARTOK” TIMIȘOARA (sediul de pe Bdul Dragalina nr.11)
LICEUL TEHNOLOGIC ”AZUR” TIMIȘOARA
LICEUL TEHNOLOGIC DE INDUSTRIE ALIMENTARĂ TIMIȘOARA
LICEUL TEHNOLOGIC TRANSPORTURI AUTO TIMIȘOARA
LICEUL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC „GERHARDINUM” TIMIȘOARA gimnaziu si liceul
LICEUL TEORETIC „GRIGORE MOISIL” TIMIȘOARA gimnaziu si liceul
LICEUL TEORETIC „VLAD ȚEPEȘ” TIMIȘOARA
GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.28 TIMIȘOARA
GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.44 TIMIȘOARA (structură Liceul Teoretic ”William Shakespeare”)
GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.29 ( structură Școala Gimnazială nr.2)
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.16 ”TAKE IONESCU” TIMIȘOARA (sediul de pe str. București nr.11)
GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT ”FRANZ LUCAS” TIMIȘOARA (STRUCTURĂ A Grădiniței cu program prelungit ”NIKOLAUS LENAU”)
GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.23 TIMIȘOARA
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.18 TIMIȘOARA

Administratia Fritz nu are nicio solutie pentru incalzirea scolilor, spitalelor sau simplilor timisoreni abonati la Colterm si a solicitat din nou ajutorul guvernului.

CITESTE SI: Primaria Timisoara, din nou cu mana intinsa la Guvernul Romaniei. Cere alti bani pentru termoficare, dupa ce mai multe scoli au anuntat ca intra in online, din cauza frigului din clase

CITESTE SI: Contract de consultanta de 100.000 de lei pentru eficienta energetica semnat de administratia Fritz cu firma condusa de un om de afaceri ce s-a aflat pe lista de propuneri de ministri in Guvernul Ciolos 

Exit mobile version