Opinia Timisoarei

Toate chioscurile din Piata 700 Timisoara, facute una cu pamantul. Tarabele vor ajunge in noul acvariu

TIMISOARA. Ampla operatiune de inlaturare a chioscurilor cu covrigi, tigari, sucuri, kebab si alte produse, tarabe care strajuiau Piata 700 din centrul Timisoarei. Acestea sunt demontate, facute bucati si ridicate rand pe rand din zona.

In acest rastimp se inalta de zor constructia de sticla, care trona candva in Piata Operei, cunoscuta drept Acvariu. Comerciantii care aveau chisocuri in 700 vor fi invitati sa isi redeschida afacerile in imobilul de sticla, contra unei noi chirii. Aceasta deoarece vanzatorii isi aveau tarabele tocmai pe terenul oferit la schimb de Primaria Timisoara firmei care avea acvariul din centru si pasajul subteran din Piata Victoriei.

Contractele incheiate de acesti vanzatori cu municipalitatea erau deja expirate, asa ca mai era doar un pas pentru ca tarabele sa fie demolate. Potrivit viceprimarului Traian Stoia, Primaria nu mai are niciun drept asupra terenului de acolo, asa ca vanzatorii vor plati chirie in imobilul care se inalta.

Va reamintim ca Piata 700 ar fi trebuit sa capete o alta infatisare, conform unui proiect mai vechi de-al Primariei Timisoara, proiect care a fost lasat deoparte de actuala administratie. Primarul Nicolae Robu spunea recent ca Piata 700 este intr-adevar o rusine, dar nu se pune problema sa fie amenajata anul acesta.

CITESTE SI: Nicolae Robu: Piata 700, o rusine, acolo e lumea a treia! Dar nu se pune problema sa o facem in acest an

FOTO: Virgil Simonescu

Exit mobile version