Opinia Timisoarei

Toalete publice in parcuri, piste de biciclete mai bune, laborator digital si dotarea scolilor cu dulapioare pentru elevi, intre cele 8 proiecte ce vor fi finantate din cadrul bugetului participativ al Primariei Timisoara

TIMISOARA. S-a incheiat etapa de vot a primelor proiecte din cadrul bugetarii participative organizata de Primaria Timsioara. In cele 30 de zile puse la dispozitie, au fost inregistrate 19.258 de voturi din partea a peste 6.700 de votanti.

CITESTE SI: Noua maternitate a Spitalului Municipal din Timisoara, printre proiectele care ar putea primi finantare prin PNRR

Aproape toate cele 8 proiecte care s-au incadrat in bugetul de anul acesta au primit peste 1.000 de voturi, acestea fiind:

– Vizibilitatea mijloacelor de transport in comun aflate pe traseu – 1.465 voturi – 400.000 lei. Initiator: Alin Ciobanu. Instalarea de dispozitive GPS in mijloacele de transport in comun ale STPT aflate pe traseu, preluarea informatiilor in timp real pe un server centralizat si afisarea acestora pe o harta electronica a orasului/zonei metropolitane, cu posibilitatea de a filtra dupa numarul liniei/liniilor de transport de interes pentru utilizator.

–  Toalete publice in parcuri – 1.399 voturi – 400.000 lei. Initiator: Silvia Cristina Nicoara. Construirea unor toalete publice in Parcul Padurice si reabilitarea toaletelor publice existente in Parcul Botanic si Parcul Carmen Sylva.

– Imbunatatirea calitatii pistelor de biciclete (cele mai des folosite) – 1.254 voturi – 400.000 lei. Initiator: Radu Braniscan. Eliminarea bordurilor inalte de la trecerile de pietoni sau de la intersectiile strazilor prin aducerea lor la acelasi nivel (70% din buget si 30% din buget pentru marcaje).

– Laboratorul digital – 1.200 voturi – 400.000 lei. Initiator: Maria Gurzun. Acest laborator digital inteligent va fi dotat cu tehnologie de ultima generatie: calculatoare cu softuri de design grafic incluse, tabla interactiva, roboti educationali multifunctionali, imprimante 3D, ochelari VR, la care vor avea acces gratuit toti elevii şcolilor şi liceelor din Timisoara. in timpul petrecut in laborator, ei vor fi ghidati de membri ai echipei Liceului Moisil, care ii vor ajuta sa foloseasca echipamentele si alaturi de care vor experimenta invatarea creativa si transdisciplinara. Va fi amenajat la Liceul Moisil.

– Paduri urbane miniaturale – 1.187 voturi – 400.000 lei. Initiator: Andrei Popescu. Extinderea de spatii verzi prin amenajarea de paduri urbane miniaturale in diverse locuri ale Municipiului Timisoara. In functie de incadrarea in buget sunt propuse urmatoarele zone: Piata Consiliul Europei, Pasaj Jiul, zona locomotivei; intersectia Punctele Cardinale; intersectia Barnutiu – Kogalniceanu; intersectia Aradului, Alexandrescu, Marginii; intersectia Rebreanu, Brancoveanu; intersectia Rebreanu, sagului; in vecinatatea Shopping City, Bulevardul Dambovita – depou STPT, zona AEM.

– Hub Educational Comunitar Incluziv scoala-Familie-Comunitate – 1.108 voturi – 400.000 lei. Initiator: Mirela Scortescu. Organizarea in actualele spatii de educatie formala si cele verzi din proximitatea scolii Gimnaziale nr. 30 a unui Hub Educational Comunitar Incluziv: scoala – Familie- Comunitate pentru cresterea starii de bine.

– Dotarea scolilor din Timisoara cu dulapioare pentru elevi – 1.021 voturi – 400.000 lei. Initiator: Ovidiu-Adrian Chira. Dotarea claselor gimnaziale din scolile Timisoarei cu dulapuri, având compartimente individuale, care sa permita elevilor pastrarea in conditii optime a unor obiecte folosite preponderent la scoala: manuale, caiete, penare, blocuri de desen si accesorii, echipament pentru orele de sport. scolile propuse pentru implementare: Colegiul Tehnic Electrotimis, Scoala Gimnaziala nr.20, scoala Gimnaziala nr.27, scoala Gimnaziala nr.12, Colegiul Constantin Diaconovici Loga, scoala Gimnaziala nr. 6, scoala Gimnaziala nr. 18.

– Treceri de pietoni mai sigure! – 960 voturi – 400.000 lei. Initiator: Andrei Catalin Sava. inaltarea trecerilor de pietoni la nivelul trotuarelor, fara a aduce modificari ulterioare infrastructurii actuale si introducerea iluminatului ecologic al trecerilor de pietoni pe timp de noapte pe str. Gavril Musicescu, de la intersectia cu Calea Martirilor 1989 si pana la intersectia cu str. Vasile Zbegan.

Proiectele urmeaza a fi implementate in functie de specificul si complexitatea fiecaruia, iar evolutia acestora va putea fi urmarita pe pagina dedicata bugetarii participative: https://decidem.primariatm.ro/bp.

Exit mobile version