TNL Timis cere demisia de onoare a inspectorului scolar general

TIMISOARA. Organizația Tineretului Național Liberal din Timiș cere demisia inspectorului școlar general din județ după rezultate slabe obținute la examenul de bacalaureat din acest an.

„În acest an, niciun liceu din Timiș nu se află în top 20 al celor mai bune licee din țară după rezultatele obținute la examenul de bacalaureat. Doamna Aura Danielescu trebuie să își asume acest eșec pentru că este evident că nu școlile sau elevii sunt vinovați de acest lucru”, spune liderul TNL Timiș, Ionuț Sîrbu (foto).

„Cerem o demisie de onoare pentru că cineva trebuie să își răspunderea. Nu credem că profesorii sunt vinovați, dar felul în care sunt conduse școlile din județ lasă mult de dorit. Anul trecut când Inspectoratul Școlar era condus de liberalul Marin Popescu am avut două licee în top 20, Grigore Moisil și C.D. Loga. Anul acesta nu avem niciunul. Doamna inspector general nu a remarcat probabil acest lucru sau se face că nu vede. Îi arătăm noi dacă nu știe”, mai spune liderul tinerilor liberali din județul Timiș. Clasamentul liceelor poate fi găsit pe site-ul edupedu.ro la următoarea adresă https://www.edupedu.ro/cele-mai-bune-licee-din-romania-in-functie-de-mediile-de-la-bacalaureat-2022-clasament-al-platformei-bac/.

”Așteptăm o reacție din partea conducerii Inspectoratului Școlar Timiș, iar în cazul în care doamna Danielescu nu va oferi explicațiile necesare, vom organiza acțiuni de protest și vom cere ministrului Educației demiterea ei din fruntea învățământului timișean”, a subliniat Ionuț Sîrbu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. unvizitator spune:

    Tinere din TNL,

    Spre cunostinta ta, nu inspectorul le preda elevilor si nu inspectorul scrie examenul. Daca inspectoratul se face vinovat de situatia de la bac, se face prin faptul ca a evaluat si promovat profesori incapabili. Singurii vinovati pentru lipsa unor note mari la bac sunt in primul rand PROFESORII ( ooo da, multi sunt incapabili) si in al doilea rand ELEVII.
    Asa ca, as propune altceva. Demiterea inspectorului general pentru ca a permis ca niste incompetenti sa ajunga profesori. Apoi o evaluare corecta a profesorilor insotita de demiterea celor ce ocupa postul fara motiv.