Opinia Timisoarei

Timpark creste flota de platforme cu care sa ridice masinile parcate ilegal, fara abonament sau tichet ori abandonate in Timisoara. Cumpara doua autoutilitare cu aproape 350.000 de euro

TIMISOARA. Dupa ce a achizitionat cu 20.000 de euro o prima masina prevazuta cu sistem de monitorizare a platii parcarilor din Timisoara, acum administratia Fritz extinde flota de autoutilitare cu ajutorul carora sa ridice din teren autovehicolele celor care n-au achitat un abonament ori un tichet.

CITESTE SI: Dupa ce au dat unda verde biciclistilor in centrul Timisoarei, iar un copil a fost ranit pe o strada pietonala de un curier pe doua roti, USR-istii dau din colt in colt. Primarul Dominic Fritz, in pozitia strutului

In acest fel, reprezentantii municipalitatii cred ca ii vor responsabiliza pe soferi sa isi plateasca locul de parcare din sistemul Timpark.

Dupa o prima licitatie lansata la finele anului trecut, printr-o procedura simplificata, in 5 ianuarie, Timpark a incredintat contractul pentru prima platforma noua de ridicat si transport vehicule, in valoare de 182.142 de euro cu TVA. Aceasta va fi livrata in cel mult 8 luni de catre firma castigatoare Eurobody Hhydraulics, din Dragomiresti Vale, judetul Ilfov.

In 10 martie, administratia a lansat o a doua licitatie, pentru inca o autoutilitara estimata la 160.714 euro, cu tot cu TVA. Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 23 martie. Si in acest caz, termenul de livrare va fi de putin peste 8 luni.

Achizitia are drept scop marirea capacitatii de ridicare si transport a autovehiculelor abandonate/fara stapan/a celor stationate neregulamentar, in conditiile in care Timpark are o capacitate redusa de astfel de autoutilitare„, se arata in documentatia ce insoteste procedura de licitatie.

Reprezentantii Timpark sustin necesitatea acestei achizitii prin cresterea capacitatii de ridicare si transport vehicule, precum si prin aceea ca se impune inlocuirea autovehiculelor de acest profil care au o durata de viata depasita si uzura avansata.

In acest moment, societatea care gestioneaza parcarile din Timisoara dispune de 3 astfel de autoutilitare de ridicare si transport.

Exit mobile version