Opinia Timisoarei

Timisul trimite bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Ce suma au votat consilierii judeteni

TIMIS. Pe semne, cuprinsi de evlavie sau speriati de pedeapsa divina, consilierii judeteni ai Timisului au simtit nevoia sa-si exprime recunostinta fata de biserica si sa contribuie, din banii timisenilor, la continuarea lucrarilor la uriasa Catedrala a Mantuirii Neamului ce se inalta in Bucuresti pe sute de milioane de euro.

Alesii judeteni au votat toti, fara sa clipeasca, banii prevazuti in bugetul Timisului care vor fi donati Patriarhiei. 100.000 de lei. Presedintele CJT Titu Bojin si-a exprimat tristetea ca nu s-a putut contribui cu intreaga suma solicitata de conducerea Bisericii Ortodoxe Romane, care ar fi fost de 300.000 de lei pentru judetul nostru.

100.000 avem aprobat pentru Catedrala Mantuiriii Neamului si 600.000 impartite pe culte. E primul an, in care fiecare cult primeste un anumit procent„, a declarat presedintele CJT Titu Bojin.

Imi pare rau ca nu am putut si nu putem sa alocam suma care a fost ceruta de catre Patriarhie pentru ceea ce inseamna Catedrala Mantuirii Neamului. Noi atat am putut. Am considerat ca este corect si in repartizarea pentru celelalte culte. Sunt bani care vor fi decontati pentru modernizarea si consolidarea bisericilor„, a precizat Bojin.

Intrebat daca  enoriasi din Timis vor merge la Catedrala Mantuirii Neamului sa se roage, dupa ce aceasta va fi finalizata, Titu Bojin a tinut sa reaminteasca tuturor ca insusi patriarhul Romaniei este banatean, iar aceasta ar trebui sa fie un lucru de toata lauda.

Eu cred ca Patriarhia reprezinta si credinciosii din Timis si cred ca trebuie sa fim cu atat mai mandri cu cat patriarhul Romaniei se trage din judetul Timis, de la Dobresti. Eu cred ca ar trebui sa fie pentru toti credinciosii, indiferent de care cult vorbim. Prezenta in fruntea Bisericii Ortodoxe Romane a patriarhului Daniel, este o bucurie si o mandrie pentru cei care traiesc in judetul Timis„, a conchis liderul Consiliului Judetean.

Exit mobile version