Opinia Timisoarei

Timisul, in topul judetelor in care merita sa traiesti in Romania, cu un salariu mediu net de aproape 3500 de lei, somaj mic si pensionari putini per angajat

TIMISOARA. Salariile nete, nivelul somajului si numarul de pensinari ce revin unui angajat sunt cei 3 indicatori luati in calcul de o analiza realizata de Hotnews.ro, care a intocmit un top al judetelor in care merita sa traiesti.

CITESTE SI: Motive traditionale romanesti planuite a fi transpuse pe trotuare, la Timisoara. Cum se extind pavajele din piatra naturala? Licitatie de peste 1 milion de euro 

Dupa conditiile de pe piata muncii, in varful ierarhiei stau Bucurestiul si Ilfovul, iar la polul opus judetul Teleorman.

Datele folosite in aceasta analiza sunt ale Institutului National de Statistica, la jumatatea acestui an.

Fiecarui indicator i-a fost alocat un punctaj, in baza caruia s-a format scorul final. Judetul cu salariul cel mai mic a primit un punct, iar cel cu salariul cel mai ridicat a fost notat cu 42 de puncte. La rata somajului, pentru cel mai mic s-au acordat 42 de puncte, iar acolo unde somajul a fost cel mai mare s-a acordat un punct. Cat priveste numarul de pensionari/salariat, a fost acordat un punct acolo unde valoarea a fost minima si 42 de puncte in judetele cu cel mai mare numar de pensionari a fost maxima. Astfel a fost calculat scorul final.

Culorile din tabelul de mai jos reprezintă ‘starea’ fiecarui judet, verde insemnand ca e de bine si, cu cat nuanta devine mai rosie, lucrurile se inrautatesc.

Sursa: Hotnews.ro

Foto: eyeinthesky

Exit mobile version