Opinia Timisoarei

Timisorenii vor putea plati taxele locale prin SMS! Seful Directiei Fiscale: Vrem sa fie ca la TimPark

TIMISOARA. Incepand de anul acesta, timisorenii si-ar putea plati o parte din taxele locale prin SMS. Vorbim despre acele taxe care sunt fixe, dar si despre o parte din amenzi. Potrivit lui Adrian Bodo, seful Directiei Fiscale din cadrul Primariei Timisoara, specialistii de la Directia Fiscala analizeaza acum situatia astfel incat din aceasta vara sa introduca noi modalitati de plata pentru taxele locale: prin SMS si online.

„De exemplu, taxa pentru eliberare a certificatului de atestare fiscala, taxa de timbru fiscal, care este cam 2 lei, se poate plati prin SMS. Desigur, 2 lei nu e foarte mult, dar avem aproximativ 90.000 de platitori pe an si atunci e bine sa se intample. Vrem sa lansam saptamana viitoare eliberarea certificatului cu semnatura electronica. Atunci e evident ca daca depui o cerere si vrei sa primesti un certificat pe e-mail, va trebui sa platesti corespunzator taxa, fara sa te prezinti la casierie. Avem variante: ghiseul.ro, plata online si versiunea prin sms. Deocamdata lucram la asta, suntem in stadiul de analiza. Asa cum se intampla la TimPark, asa dorim sa se intample si in ceea ce ne priveste pe noi”, a explicat Adrian Bodo.

Mai sunt insa si alte taxe ce vor putea fi platite prin SMS, asa cum se plateste si parcarea la Timisoara.

„Vorbesc de taxele care sunt in suma fixa si cele care au volum mare, adica sunt multe la numar. Amenzile care sunt in sume fixe merg platite, cele care nu sunt in sume fixe nu pot fi platite. Mai sunt autorizatiile, de exemplu taxa de autorizare de functionare, sunt cateva mii de firme care platesc, aceasta se preteaza la asa ceva, reavizarea se poate plati asa. Noi deocamdata suntem in stadiul de analiza, vrem sa stabilim care sunt aceste taxe si apoi sa vedem cum le realizam. Sper ca pana la sfarsitul verii sa lansam modalitatea de plata prin sms”, a mai spus Adrian Bodo.

Va reamintim ca pentru anul viitor s-au introdus 2 taxe noi in Timisoara: taxa de tranzit si taxa de poluare. Si pentru taxa de tranzit se lucreaza la o modalitate de plata prin SMS, a anuntat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: E oficial! In Timisoara se plateste taxa de tranzit, dar si taxa de poluare, incepand din 2014

CITESTE SI: Taxa de tranzit cu plata prin SMS la Timisoara. Primarul Nicolae Robu: o vor plati transportatorii care nu au rute alternative

Exit mobile version