Opinia Timisoarei

Timisorenii vor putea cumpara bilete din tramvaie si autobuze. Dispar insa biletele cu 2 calatorii! Vezi cum se modifica tarifele RATT!

TIMISOARA. 5 lei pentru o plimbare cu tramvaiul, autobuzul sau expresul! Atat vor scoate timisorenii din buzunar pentru a-si putea cumpara bilete direct din mijloacele de transport in comun. In plus, dispar de pe piata biletele cu 2 calatorii. Vezi cum se modifica tarifele RATT!

Potrivit unui proiect de hotarare care se va afla pe mesele consilierilor locali la sfarsitul acestei luni, va fi introdus un nou titlu de calatorie: „Bilet: 1 calatorie vandut in mijlocul de transport, inclusiv expres”. Un asemenea bilet va costa 5 lei!

„Datoria cheltuielilor suplimentare legate de distributia biletelor in mijloacele de transport, acest tarif este de 5 lei”, se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare, semnat de viceprimarul Sorin Grindeanu.

In plus, alesii locali vor aproba in sedinta de la finele acestei luni si scoaterea din circulatie a biletelor cu 2 calatorii. Asadar, vor putea cumpara doar bilete cu o calatorie, contra sumei de 2 lei.

Tarifele calatoriilor din portofelul electronic raman neschimbate. Semnatarii referatului spun ca modificarea tarifelor a fost aprobata de Consiliul de Administratie al Regiei Autonome de Transport in Comun Timisoara. Ultimul cuvant il vor avea de spus consilierii locali, care ar putea sa respinga proiectul sau ar putea sa-l aprobe.

Da click aici si descarca lista cu tarifele RATT!

UPDATE! Ioan Goia: Vrem sa evitam frauda!

Potrivit directorului RATT, Ioan Goia, biletele vor fi cumparate direct de la vatmanii si soferii din tramvaie, expresuri, autobuze sau firobuze, iar principalul motiv pentru care s-a decis anularea biletelor cu 2 calatorii este frauda.

„Vom negocia cu sindicatele prin contractul colectiv de munca. Noi vrem sa incurajam cumpararea de abonamente. Pastram acelasi pret la abonamente si incercam sa diminuam consumul de bilete, pentru ca frauda noastra provine doar prin vanzarea de bilete”, a declarat Ioan Goia pentru www.opiniatimisoarei.ro.

In anul 2011, timisorenii si cei care au calatorit cu mijloacele de transport in comun au cumparat bilete pentru 100 de milioane de calatorii.

Exit mobile version