Opinia Timisoarei

Timisorenii sunt chemati in strada sa protesteze fata de taierile ilegale de copaci!

TIMISOARA. Situatia alarmanta cu care se confrunta Romania la ora actuala in ceea ce priveste defrisarile masive ale padurilor mobilizeaza oameni din toata colturile tarii.

Sambata, 9 mai, de Ziua Europei, in mai multe orase din tara va fi organizat un protest fata de despaduririle masive care au lasat Romania in doar cativa ani cu mai putin de jumatate din suprafata impadurita pe care o avea in 1989.

Timisoara este solidara cu celelalte orase care vor protesta – Brasov, Cluj, Focsani, Iasi, Ploiesti, Oradea, Sibi, Suceava sau chiar Viena.

Protestul de la Timisoara va avea loc in fata Operei sambata, 9 mai, incepand cu ora 16.00.

Ovidiu Drobota, un oradean in varsta de 22 de ani, student la Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei din Oradea, a demarat aceasta campania pe Facebook, prin care indeamna romanii sa isi manifeste pasnic, nemultumirea si indignarea pentru taierea masiva a padurilor.

„Ideea de protest mi-a venit in urma defrisarilor masive din ultimii 13 ani din Romania. Am observat ca multi oameni s-au plans pe tema asta si am spus ca trebuie sa iau initiativa si sa organizez un eveniment care sa scoata oamenii in strada. Ii incurajez pe romani sa-si manifeste public nemultumirile fata de retrocedarile care s-au facut in ultimii ani, in padurile din Romania. In urma unui studiu personal, am constatat ca in ultimii 13 ani, Romania a pierdut mai bine de 55% din suprafata padurilor pe care le detine. Taierile masive de lemn continua accelerat, iar in acest ritm, in cativa ani vom ramane fara paduri. De felul meu, sunt un tanar ecologist care lupta pentru „aurul verde” al Romaniei”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ovidiu Drobota.

Exit mobile version