Opinia Timisoarei

Timisorenii raman fara net si fara semnal la TV. ‘Intram in cabluri si le taiem pur si simplu’. Incepe campania de retezat milioanele de fire atarnate in stalpi la Timisoara

TIMISOARA. Porneste o ampla campanie de taia kilometrii de cabluri care atarna pe stalpii si pe cladirile din Timisoara. Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu care sustine ca pana nu le reteaza, operatorii nu vor lua masuri pentru ducerea lor in subteran.

CITESTE SI: Dezastru in oferta firmei vizata de DNA, declarata castigatoare a contractului de dezinsectie pe urmatorii 4 ani la Timisoara. Evaluari facute pe genunchi in Primarie, procedura, contestata in instanta 

E o mare problema a orasului care ar fi trebuit rezolvata de foarte multi ani, dar ne confruntam cu o atitudine incredibila din partea operatorilor. Noi am reusit sa ducem in subteran un numar important de cabluri, dar asta s-a facut de fiecare data cu ajutorul ghilotinei. Pana nu am taiat cablurile, nu s-a facut nimic. La presiunea noastra s-a facut tubulatura, dar si acolo unde exista totul pregatit, operatorii, ca sa nu cheltuiasca bani, nu folosesc ceea ce exista in subteran si continua sa existe pe stalpi si in aer manunchiuri de fire diverse„, spune primarul Nicolae Robu.

Edilul ii previne pe cetateni ca vor ramane fara semnal.

Incepem si pe directia asta o campanie si vom intra in forta in aceste cabluri si le vom taia pur si simplu. Vreau sa le fie clar cetatenilor si firmelor ca nu primaria este de vina daca vor ramane fara semnal tv si fata internet. De vina sunt furnizorii lor de servicii, care nu vor sa inteleaga ca nu se mai poate continua asa. Provoaca si insecuritate, pentru ca am ajuns sa avem stalpi inclinati din cauza greutatii suplimentare, care n-a fost luata in calcul initial. Sunt foarte multe in foarte multe locuri si, daca nu s-a inteles atata vreme cu vorba buna, la toate notificarile noastre, nu avem de ales. Multe probleme in orasul nostru nu pot fi rezolvate decat daca intram in forta. E trist ca realitatea se prezinta asa cum o explic. Nu putem sa ne facem ca nu o vedem si nici nu putem sa nu reactionam. O sa intram radical in aceste cabluri si vom obliga operatorii sa le duca in subteran. Nu mai vorbim de faptul ca firmele care au facut lucrari si-au batut joc de noi. Au lasat multa vreme locul cu spartura facuta, iar cand au remediat, au remediat in bataie de joc Avem nenumarate motive sa ne plangem de modul in care acesti operatori si-au facut datoria fata de oras„, a precizat primarul Timisoarei.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version