Opinia Timisoarei

Timisorenii protesteaza fata de eutanasierea cainilor maidanezi. Se striga adunarea in fata Primariei Timisoara!

TIMISOARA. Iubitorii de animale din Timisoara si-au dat intalnire, miercuri dupa-amiaza, in fata Primariei Timisoara, pentru a protesta impotriva legii care stabileste eutanasierea animalelor nerevendicate. Oamenii cer sterilizarea cainilor si amendarea celor care ii abandoneaza pe strazi.

„Eutanasierea a catorva sute de mii de caini e o dovada de barbarism. Eutanasierea cainilor nu va fi decenta, vor fi batuti, arsi de vii sau otraviti, murind lent din cauza hemoragiei interne. Nu sunt povesti, sunt faptele primarilor de-a lungul anilor, otravirea fiind o metoda ieftina. Acum e momentul potrivit. Trebuie sa ne mobilizam, sa renuntam la comoditate, trebuie sa iesim in strada ca sa ne facem auziti, impreuna putem impiedica macelul! Cainii vorbesc prin vocea noastra!”, este apelul facut de iubitorii de animale.

Primarul Nicolae Robu a anuntat, in urma cu cateva zile, ca sterilizarea este solutia pe care o agreeaza, insa el trebuie sa respecte legea. Asadar, cum legea spune ca se impune eutanasierea cainilor care nu sunt adoptati in 14 zile de la ridicarea de pe strazi, asa se va intampla si la Timisoara.

Timisorenii sunt asteptati miercuri, la ora 18:30, in fata Primariei Timisoara, cu bannere, desene si cu animalele de companie.

Exit mobile version