Opinia Timisoarei

Timisorenii invata sa recicleze sticla. Aproape 30 de recipiente tip clopot sunt amplasate in marile intersectii si in locurile aglomerate

TIMISOARA. Timisorenii nu recicleaza numai hartie si carton, ci sunt indrumati sa recicleze si sticla. Cei de la Retim au venit in intampinarea lor si au amplasat, in circa 30 de locuri aglomerate si in intersectii, mai multe recipiente verzi, tip clopot, pentru ca timisorenii sa arunce aici sticlele si borcanele, fie ele albe sau colorate.

Din pacate, nu toti timisorenii au inteles ca in aceste recipiente se arunca doar sticla, nu si PET-urile sau sticle provenite de la ferestre.
Arunca timisorenii de toate in recipientele pentru sticla. Sunt situatii cand gasim acolo si alte lucruri. De exemplu sunt cetateni care nu inteleg notiunea de sticla si arunca PET-uri. Dar ei trebuie sa stie ca acolo se arunca sticla si nicidecum plastic sau sticla provenita din ferestre sparte. Am intalnit si situatii de acest gen cand oamenii au aruncat bucati din ferestre“, a declarat Livian Hotico, purtatorul de cuvant al Retim.

Atunci cand se ridica intregul continut al recipientelor de tip clopot, angajatii Retim selecteaza continutul si trimit la reciclare. „Cand se ridica acel continut din recipient, ce e sticla merge intr-o parte la reciclare, ce este PET merge la statia de sortare si, de asemenea, se recicleaza. La reciclare sunt firme care lucreaza cu sticla, din pacate destul de putine. Daca in urma cu cativa ani erau in Timisoara doar 2-3 firme care lucrau de exemplu pe reciclare cu hartie, acum sunt mai multe. Asa se intampla cu sticla in acest moment, in Timisoara fiind o singura societate care lucreaza cu sticla pentru reciclare. Cred ca in cativa ani vor mai aparea si altele“, a mai declarat purtatorul de cuvant al Retim.

Atunci cand arunca sticlele in recipientele tip clopot, cetatenii sunt rugati sa curete orice urme de resturi alimentare din sticle si borcane inainte de a le depune in containere.

Containerele sunt monitorizate zilnic si sunt golite la fata locului atunci cand s-au umplut, continutul lor urmand a fi ridicat imediat de utilajele Retim si dus la reciclare.

Exit mobile version