Opinia Timisoarei

Timisorenii, indemnati de primarie sa-si curete de zapada trotuarele din fata caselor si blocurilor, altfel vor fi amendati

TIMISOARA. Primaria Timisoara anunta ca a intervenit pe arterele principale si pe poduri, iar Comitetul de iarna al municipalitatii monitorizeaza situatia de pe strazi, in conditiile in care ninge de ore bune.

CITESTE SI: ‘Eroare de GPS’. Tramvaie blocate de masina unei soferite ajunsa pe linii la Timisoara

In cursul noptii si diminetii de astazi s-a intervenit pe arterele principale si pe poduri, fiind imprastiate 65 de tone de material antiderapant.

Echipele operative sunt pregatite sa intervina, iar in stoc sunt 900 tone material antiderapant„, anunta reprezentantii Primariei Timisoara.

Totodata, acestia atrag atentia timisorenilor ca au obligatia sa-si curete trotuarele din fata caselor si blocurilor in care locuiesc.

Va reamintim ca, in conformitate cu HCL 371/2007, art. 2, cetatenii, institutiile publice, firmele, persoanele juridice si asociatiile de proprietari au obligatia de a indeparta zapada si gheata de pe trotuarele din fata imobilelor si a cladirilor in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea, imediat dupa ninsoare. Acestia au obligatia si de a curata rigolele din fata caselor sau magazinelor si de a indeparta zapada si gheata (turturii) de pe acoperisurile imobilelor, de pe burlane sau de atentionare a pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzatoare a perimetrului expus. Neindeplinirea obligatiilor amintite anterior se sanctioneaza contraventional„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszapezire de pe teritoriul orasului, cetatenii au la dispozitie dispeceratul de serviciu, precum si numere puse la dispozitie de Biroul Salubritate al Primariei Municipiului Timisoara: 0737.770 520, 0732 770570, 0356 918 sau direct pe site-ul municipalitatii www.primariatm.ro, la sectiunea Sesizari.

Exit mobile version