Opinia Timisoarei

Timisorenii ii inmormanteaza simbolic pe Traian Basescu si pe Emil Boc in centrul orasului, in cea de-a 14-a zi de proteste anti-Putere

UPDATE! Preot si tamaie pentru Basescu si Boc

Manifestantii care au mers joi seara in Piata Victoriei au tinut si o „slujba” in „cinstea” lui Emil Boc si a lui Traian Basescu. In cortegiu s-a aflat si un barbat imbracat in sutana, ca un preot. Ca totul sa fie facut ca la o inmormantare adevarata, el si-a luat si o cadelnita in care a pus tamaie.

La lasarea intunericului au dus la capat planul pe care l-au facut de a-i inmormanta pe Boc si pe Basescu, aprinzand lumanari si impartind coliva. Dupa ce au plimbat sicriul, l-au pus pe treptele Operei, unde l-au lasat pana spre seara, cand au inceput sa plece spre case.

Pe parcursul protestului, pe o bucata de cearceaf, unul dintre manifestanti a scris: „Atentie Noul Guvern! Salariul minim – neimpozabil 500 Euro!”. Pe pancartele lor mai erau trecute si alte mesaje, fie pentru Putere, fie pentru timisorenii care nu au iesit inca in strada.

„Fiti romani liberi, protestati!”, „Fara politruci”, „Basescienii o secta infecta”, „Romania, te iubesc”, „Cei ce ne pazesc sunt adevarati politisti, Base ne cerem scuze la ei ca existi”, „Nu plecam din tara”, „Ne puneti pumnul in gura”, „Copiii nostri nu au parte”, „Pentru aceasta guvernare nota 1 la purtare” sunt mesajele scrise pe hartii ori pancarte.

Timisorenii nemultumiti de actuala guvernare au promis ca vor iesi si maine in strada. Ei au autorizatie de la Comisia de Ordine Publica din cadrul Primariei Timisoara sa protesteze pana in 22 februarie.


_____________________________________

TIMISOARA. In cea de-a 14-a zi de proteste consecutive de la Timisoara, protestatarii nemultumiti au planuit sa-i inmormanteze, simbolic, pe Emil Boc si pe Traian Basescu. Revolutionarii au confectionat un sicriu cu 2 papusi din carpe.

Au scris pe o cruce „Aici odihneste Traian Basescu 2004 – 2012” si pe alta „Aici odihneste Emil Boc 2009 – 2012”.

In jur de 60 de persoane s-au adunat in Piata Victoriei joi seara, chiar in fata Operei, unde au pus in scena o inmormantare simbolica. Intr-un sicriu au pus 2 papusi din carpe, iar pe fetele lor au prins cate 2 poze cu chipurile lui Basescu si Boc. In sicriu, se pare ca Traian Basescu il tine in brate pe Emil Boc.

Oamenii si-au luat cu ei aceleasi pancarte si lozinci Anti-Putere si cer demisia presedintelui Romaniei, dar si a Guvernului, precum si formarea unui guvern de tehnocrati.

Protestatarii au luat sicriul pe maini si au inceput sa-l plimbe prin centrul orasului. S-au dus cu el pana la Catedrala Mitropolitana si apoi s-au intors in fata Operei, unde au scandat din nou lozinci anti-Putere.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version