Opinia Timisoarei

Timisorenii deplang aspectul strazii pietonale Marasesti si cer sa fie plantati copaci ca in marile orase din Europa

TIMISOARA. Mai multi timisoreni cer sa fie plantati copaci pe strada Marasesti, devenita principala artera pietonala din centrul orasului. In acest scop, a fost creata o pagina pe Facebook care a adunat, in numai patru zile de la lansare, peste 1.000 de like-uri.


A fost suficient ca un timisorean cu initiativa sa dea semnalul si in numai cateva zile, oamenii si-au aratat sustinerea pentru aceasta idee.

Pe pagina „Vrem copaci pe pietonala Marasesti”, timisorenii nemultumiti au trimis fotografii cu exemple de strazi pietonale din marile orase ale Europei, unde verdele se imbina armonios cu peisajul urban.

Belgrad, Atena, Budapesta sau Munchen, sunt doar cateva dintre orasele in care artere pietonale importante sunt strajuite de copaci bine ingrijiti. Spre comparatie, strada Marasesti din Timisoara nu are nici macar un copac.

„Chiar e o stradă ”cheala” …din pacate!”, a comentat unul dintre sustinatorii demersului. „Ce poza sinistra. Varsovia 1964”, a scris ironic un altul, in timp ce un timisorean remarca, amuzat: „Pe nici o strada pietonala din Europa nu s-a vazut bitum”.

Strada Marasesti a fost renovata de municipalitate in 2012 si de atunci este destinata exclusiv pietonilor. Odata cu inceperea lucrarilor de reabilitare a centrului orasului si inchiderea traficului in Piata Libertatii, Marasesti a devenit principala artera pietonala din Cetate.

Exit mobile version