Opinia Timisoarei

Timisorenii chemati in strada. Mars de protest cu masinile prin oras impotriva preturilor la benzina si motorina. Cele 4 locuri in care sunt asteptati soferii

TIMISOARA. Soferii din Timisoara urmeaza exemplul dat de altii din tara si se aduna duminica la un protest organizat fata de cresterea necontenita a preturilor la carburanti.

CITESTE SI: Se fac primele foraje pentru pasajul peste soseaua Timisoara – Arad, pentru viitoarea descarcare de pe Autostrada Vestului la Sanadrei. Video 

Conducatorii auto sunt chemati sa se adune in 4 zone din oras, in jurul orei 11:30.

In fiecare dintre punctele de intalnire soferii vor fi asteptati 30 de minute:

Zona 1: Calea Sagului Parcarea Shopping City – LANGA SPALATORIA CU FISE
Zona 2: Calea Aradului – Parcarea Selgross
Zona 3: Calea Lugojului – Parcarea Lidl – Sensul Giratoriu spre Aeroport (vis a vis de OMV)
Zona 4: Stadionul Dan Paltinisanu

Soferii care se vor strange in cele patru puncte de intalnire vor pleca apoi spre stadionul Dan Paltinisanu, unde se va ajunge in jurul orei 13:00.

La ora 13:00 vom pleca spre Stadionul Dan Paltinisan unde ne vom intalni cu totii, dupa care vom pleca intr-un mars al solidaritatii impreuna cu cei de la POLITIA RUTIERA pe urmatoarele Bulevarde: Stadionul Dan Paltinisan-Bd Liviu Rebreanu-Calea Sagului-Bd.16 Decembrie 1989-Catedrala Mitropolitana-Bd Vasile Parvan-Strada Cluj-Stadionul Dan Paltinisan unde vom ramane. Speram ca cei de la Politia Rutiera sa ne poata insoti pe tot parcursul traseului„, transmit organizatorii protestului pe Facebook.

Marsul impotriva preturilor umflate la carburanti se adreseaza tuturor soferilor.

Preturile la pompa cred ca ne-au afectat pe toti. Nu conteaza ce fel de masina conduci sau daca iti permiti sa-ti faci plinul. Toti pentru unu si unu pentru toti. Haideti sa ne unim si sa aratam ca ne pasa si ca nu suntem un popor de milogi.
Vrem sa schimbam ceva? De aici putem incepe. Dupa furtul la energie a urmat zvonul la pompa cum ca litrul de benzina/motorina va ajunge la cel putin 10 lei si toti s-au panicat si au facut cozi. Ala a fost testul guvernului sa vada daca suntem prosti si acceptam asta… se pare ca am acceptat si iata reflexia nepasarii„, mai transmit organizatorii pe pagina de Facebook unde s-a anuntat protestul.

UPDATE: Autoritatile au transmis organizatorilor ca trebuie respectate mai multe reguli in timpul marsului.

Traseul stabilit se va efectua in liniste:
Fara claxoane,turatii inalte ale motoarelor si doar pe o singura banda de circulatie fara a bloca accesul masinilor de interventie (politie,pompieri,ambulanta etc), fara blocaje, ambuteiaje ale intersectiilor, fara treceri pe culoarea Galbena a semaforului. ATENTIE !!!!
Viteza de rulare va fi in limita legala( 30km/h,50km/h)
RESPECTAM REGULILE DE CIRCULATIE !
TOTI CEI CARE SE VOR ABATE DE LA CELE MENTIONATE MAI SUS VOR SUPORTA CONSECINTELE IN CONDITIILE LEGALE
Se accepta banere, inscrisuri fara limbaj vulgar/cuvinte obscene)„, au atras atentia organizatorii marsului de protest.

Va reamintim, in 30 iunie, de la orele 12.00, in toata tara vor fi proteste fata de pretul carburantilor. Soferii sunt indemnati sa blocheze benzinariile.

UPDATE: Protestul fata de preturile mari la benzina si motorina anuntat pe retelele de socializare pentru duminica dupa pranz la Timisoara a fost si de aceasta data un esec.

Putini soferi au venit in parcarea din spatele tribunei oficiale a stadionului Dan Paltinisanu. Multi timisoreni au trecut cu masinile prin zona, au aruncat o privire si si-au continuat drumul. Mai mult, si in comentariile de la evenimentul anuntat pe Facebook, multi dintre soferi au sustinut ca nu sunt dispusi sa sacrifice carburant pentru un mars prin Timisoara si au propus alte forme de protest, printre acestea sa nu mai alimenteze de la benzinariile din oras vreme de o saptamana si sa foloseasca mijloace de transport alternative, cum ar fi bicicleta.

Exit mobile version