Opinia Timisoarei

Timisorenii care nu vor sa-si reabiliteze termic blocurile vor fi amendati de Politia Locala

TIMISOARA. Desi ar avea sansa sa-si reabiliteze pe bani putini cladirile in care locuiesc, gratie unui program pe fonduri europene ce va demara in anii urmatori la Timisoara, timisorenii care locuiesc in centrul orasului nu privesc cu ochi buni proiectul propus de reprezentantii Primariei Timisoara.

Edilii Timisoarei au anuntat ca mai multe asociatii de proprietari au spus ca nu doresc sa isi reabiliteze blocurile cu fonduri europene, in urma unui proiect care va demara anul urmator. Daca nu vor dori, vor fi amendati de Politia Locala, anunta reprezentantii Primariei.

„Sunt unii proprietari care locuiesc in zona centrala si care refuza ca asociatia lor de proprietari sa intre in acest proiect cu finantare europeana pentru reabilitarea termica a cladirii. Este inadmisibil. Cladirile din centrul orasului arata intr-o stare jalnica si noi chiar avem suport legal sa intervenim si sa ii sanctionam pe cei care nu se preocupa de intretinerea propriilor cladiri”, a declarat edilul sef al Timisoarei.

Daca nu ii vor putea convinge pe cale amiabila, responsabilii din Primarie spun ca vor trece la amenzi. „Pot fi sanctionati cu amenda, Politia Locala este indrituita in baza legii sa aplice sanctiuni pentru neintretinerea corespunzatoare a proprietatii”, mai spun reprezentantii Primariei Timisoara.

Potrivit acestora, in prima faza s-ar reabilita 200 de blocuri de locuinte de pe marile bulevarde ale orasului, cu bani europeni, de la Guvernul Romaniei, dar si cu contributie de la proprietari. Asociatiile de locatari ar urma sa achite 20% din suma totala.

CITESTE SI: Reabilitarea termica a blocurilor va incepe cu arterele principale in Timisoara! Vezi care sunt bulevardele alese!

Exit mobile version