Opinia Timisoarei

Timisorenii care au dus mancare si imbracaminte refugiatilor de la granita dintre Serbia si Ungaria! FOTO!

TIMISOARA. 9 voluntari timisoreni au dus imbracaminte si hrana refugiatilor de la granita Serbiei cu Ungariei. Acestia s-au organizat intr-un grup pe Facebook : Refugees Welcome – Romania si s-au mobilizat sa stranga ajutoare pentru refugiatii care sunt blocati de 2 zile la granita Serbiei cu Ungaria, in zona localitatii Horgos, acolo unde politia maghiara a blocat de marti accesul si nu mai permite intrarea refugiatilor pe teritoriul Ungariei. Peste 3000 de refugiati stationeaza intre cele 2 granite, in speranta ca portile spre Ungaria se vor deschide.

Voluntari timisoreni, printre care si un student sirian cu cetatenie romana, au dus ieri refugiatilor de la punctul de trecere a frontierei sarbe, Horgos, aproximativ 300 kg de imbracaminte, 100 de sticle de apa plata, conserve, paine, biscuiti si fructe de la oferma din Sannicolau Mare.

Am dorit sa ajutam, chiar daca intr-o mica masura. Am facut un apel pe grupul de Facebook pentru a strange imbracaminte pentru vreme ploioasa si pături pentru cei care dorm afara. O parte din donatii s-au stransi si la festivalul Plai. Alti timisoreni ne-au donat banii. Cu banii am cumparat alimente pe care le-am dus in Serbia. Acolo impreuna cu o alta organizatie de caritate am distribuit imbracaminte si alimente la peste 150 de refugiati”, declara Victor Dragos, unul dintre organizatorii actiunii, potrivit unui comunicat trimis redactiei.

Printre cei 9 voluntari prezenti au fost prezenti si angajatii unor organizatii non-guvernamentale care asista in Timisoara solicitanti de azil.

Persoanele care sunt la granita dintre Serbia si Ungaria sunt obosite, frustrate, isi doresc sa ajunga intr-un loc sigur. Am discutat cu oamenii si multi dintre ei nu sunt informatii corect, nu stiu ca pot sa solicite azil in orice tara a Uniunii Europene si sa beneficieze de aceleas drepturi. Am ajuns la Horgos la cateva ore de la incidentele cu fortele de ordine maghiare si am gasit oamenii pasnici, nerabdatori doar sa isi continue drumul. Am gasit si multe ambulante ale sarbilor care ofereau asistenta celor care au fost raniti in confruntarea cu fortele maghiare. Oamenii ne-au multumit pentru alimentele si imbracamintea donata si au multumim Romaniei pentru ajutor si bunatate”, spune Flavius Ilioni Loga, coordonator Centrul AIDRom Timisoara.

Voluntarii fac parte dintr-un grup pe Facebook care are aproape 450 de membri, in special timisoreni ,care s-au organizat pentru a oferi asistenta refugiatilor care vor veni in tara noastra. Atat celor care ajunge in Romania conform cotelor impuse de UE, cat si posibililor refugiati care se vor reorienta dupa inchiderea granitei Serbiei cu Ungaria.

Grupul de voluntari continua campania de strangere de donatii in imbracaminte, alimente si bani, pe Facebook.

Exit mobile version