Opinia Timisoarei

Timisorenii au stins lumina si s-au dus sa sarbatoreasca Ora Pamantului in centrul orasului

TIMISOARA. Cateva sute de timisoreni, majoritatea copii, au participat la manifestarile dedicate Orei Pamantului in Piata Victoriei din Timisoara. Primaria a pus la cale o serie de manifestari printre care observarea corpurilor ceresti.

Aproximativ 200 de timisoreni s-au adunat in Piata Victoriei pentru a sarbatori Ora Pamantului. In centrul orasului iluminatul public a fost stins timp de o ora, perioada in care s-au lansat lampioane spre cer si s-au putut observa corpurile ceresti cu aparate speciale.

Manifestarile au debutat cu un concert de percutie sustinut de trupa Splash, apoi Primaria Timisoara a acordat drept premiu un container pentru colectare selectiva a deseurilor Liceului Ion Mincu din Timisoara care a adunat cel mai mare numar de PET-uri in cadrul concursului Earth Hour. Ei au donat atunci 15 saci de peste 240 de litri, plini cu PET-uri.

Voceprimarul Adrian Orza, pasionat de astre, si-a adus de acasa telescopul pe care si l-a achizitionat in urma cu trei ani si a admirat spectacolul planetelor de pe cer.

Timisorenii au stins lumina, dar ce ne-am face fara exceptii. Am avut concert de percutie, jonglerii cu foc si am trimis lampioane spre cer„, a declarat Adrian Orza.

Manifestarile dedicate Orei Pamantului s-au incheiat cu un spectacol de jonglerii cu foc al trupei Shadow si un bal mascat pentru copii pus la cale de Teatrul Merlin.

Exit mobile version