Opinia Timisoarei

Timisorenii au castigat trei din cele patru trofee puse in joc la turneul international de tenis U12 de la Budapesta

Nini Dica a ocupat primul loc atat in concursul de simplu, cat si la dublu, unde a facut pereche cu Mihai Marinescu, iar Andreea Velcea a ajuns in semifinale in concursul de simplu si si-au adjudecat titlul la dublu, alaturi de Smaranda Corneanu.

Nini l-a invins mai intai pe Peter Fajta din Ungaria (6-2 6-4), apoi a trecut de austriacul Marco Koppensteiner(6-3 6-4) si de ucrainianul Volodymyr Elizarov(6-4 7-5). In semifinale, sportivul timisorean antrenat de Ovidiu Sola l-a invins(6-3 6-3) pe ungurul Peter Makk, iar in finala s-a impus (7-6(5) 6-0 ) in fata romanului Mihai Marinescu, colegul sau de dublu.
Andreea Velcea a avut si ea un parcurs foart bun pana in semifinale. Sportiva pregatita de Mihai Gavra a castigat in primul tur contra lui Mariami Akhalaia, din Republica Moldova( 6-1 6-1), a invins-o in turul secund pe rusoaica Anastasia Tikhonova( 6-2 6-0) si in sferturi a trecut(6-1 6-1) de Kitti Almasi din Ungaria. In semifinale, insa Andreea a pierdut(7-5 6-0) in fata  ucrainiencei Anna Molchanova.
Aceeasi tenismana din Ucraina a invins-o in sferturi(6-2,6-2) si pe o alta timisoreanca, Alessia Ciuca.
La dublu, insa, atat la baieti cat si la fete, timisorenii au fost pe primul loc. Nini Dica a castigat trofeul, alaturi de Mihai Marinescu, dupa ce i-au invins in finala pe Tamas Cseh si Mihaly Deli din Ungaria( 6-4 6-2), iar Andreea Velcea care a facut pereche cu Smaranda Corneanu le-au invins in finala pe Reka Bartosik si Adrienn Nagy din Ungaria, 6-2 7-5.
In perioada urmatoare, Nini Dica va participa la un nou turneu international in Italia, la Venetia,  iar Andreea velcea va participa la un turneu in Slovenia.
Exit mobile version