Opinia Timisoarei

Timisorenii ar putea plati in plus la incalzire pentru introducerea sistemului contorizat. Afla ce planuri are Colterm!

TIMISOARA. Orice timisorean racordat la sistemul centralizat de incalzire care vrea sa-si monteze contoare va trebui sa scoata din buzunar mai multi bani pentru caldura, timp de mai bine de un an.

Colterm vrea sa treaca anul acesta la sistemul contorizat de incalzire, ceea ce inseamna ca va schimba coloana la fiecare bloc racordat la societatea de termoficare. Vor avea loc lucrari timp de 2-3 luni, spune seful Colterm, Petrica Pampu.

De indata ce sistemul va fi pus la punct, timisorenii vor plati, pe langa factura, inca 100 de lei pe luna, pentru mai bine de un an, pentru a amortiza investitia Colterm.

„Aproximativ un vom incasa de la oamenii 100 de lei pe luna. Pentru noi costa aproximativ 1.000 de lei sa schimbam coloana pe scara unui bloc. Noi o sa fim o mica banca pana ne recuperam investitia. Pana nu exista o lege, noi nu obligam timisorenii sa treaca la noul sistem”, a declarat Pampu.

Desi s-au laudat cu trecerea la un sistem nou, cei de la Colterm nu au stiut sa spuna cat este de mare investitia. Au calculat insa ca la un apartament cu 2 camere, timisorenii ar trebui sa scoata din buzunare cate 4.000 de lei pentru a-si monta contoare.

„Anul acesta vom trece la contorizarea pe orizontala. La inceput nu va fi ceva spectaculos, pentru ca implica foarte multe surse. Vom stabili exact pasii in functie de fiecare bloc si de ceea ce ne permite legea. Am avansat ca ar costa circa 4.000 de lei la un apartament de 2 camere, sa-si faca ei lucrarile. Este ca si la gaz. Acolo unde sunt rau-platnici, putem actiona direct cu ei. Este independenta clientilor, nu mai depind de vecini”, a mai spus directorul societatii de termoficare din Timisoara.

In prima faza, specialistii din Colterm se vor apuca sa scrie proiecte, iar apoi sa caute fonduri. Discutiile se vor purta cu asociatiile de locatari, insa nu s-au stabilit exact conditiile in care se va trece la contorizarea pe orizontala si daca investitia se poate face intr-un bloc atunci cand nu sunt de acord toti locatarii.

Colterm are aproximativ 78.000 de clienti in Timisoara. Dintre toti, nici macar 2% nu sunt rau-platnici, sustine directorul Colterm.

Exit mobile version