Opinia Timisoarei

Timisoreni, nu mai aruncati uleiul din tigaie in canalizare, avertizeaza Aquatim!

TIMISOARA. Timisorenii sunt indemnati de catre Aquatim sa nu mai arunce in canalizare uleiurile,  deoarece curatarea tevilor presupune costuri suplimentare. Pentru aceasta, societatea a luat primele masuri.

Grasimile solidificate in canalizare se depun pe peretii tevilor, iar acest lucru duce la infundari, avertizeaza Aquatim. Astfel, grasimile dizolvate in apa uzata sunt separate la statia de epurare prin procesul tehnologic, dar evacuarea lor presupune costuri.

Societatea de apa si canal a Timisoarei a luat primele masuri chiar in ograda proprie. In acest sens, angajatii acesteia sunt incurajati sa nu mai arunce in chiuveta uleiul sau grasimile folosite la gatit, ci sa le goleasca in recipiente pe care le pot aduce la serviciu. Aici vor gasi alte recipiente speciale de colectare, puse la dispozitie gratuit de catre o firma specializata in evacuarea deseurilor de acest tip.

Sambata aceasta, de Ziua Serviciilor Publice, la standul Aquatim din Piata Unirii vor fi prezentate două recipiente pentru colectarea uleiului uzat care asteapta sa fie umplute de catre timisoreni.

Exit mobile version