Opinia Timisoarei

Timisoara va avea cel de-al doilea Centru Social de Urgenta din tara pentru persoanele fara adapost. Se va construi cu bani europeni, la Cantina de ajutor social

TIMISOARA. Un centru modern, unde oamenii strazii sa primeasca asistenta sociala vreme de 9 luni si sa fie ajutati  sa isi faca un rost in viata, se va construi la Timisoara. Mai mult, specialistii vor incearca  sa le gaseasca o casa.

Centrul, care va servi drept adapost, are o capacitate de 50 de locuri,  si va fi amenajat in sediul Cantinei de ajutor social din Timisoara, cu aproape 1 milion de euro, bani  de la Uniunea Europeana.

Se estimeaza ca acesta va fi gata la sfarsitul anului viitor,  pe strada Telegrafului nr. 8 din Timisoara. Orasul nostru ar deveni astfel cel de-al doilea din tara care sa aiba o asemenea institutie de ocrotire si ajutorare a persoanelor fara adapost.

Timisoara are foarte multe asemenea persoane care nu au adapost si stau pe strazi. In prezent avem in evidenta 13 persoane la cantina, din totalul de 400 de beneficiari, iar in centru vom avea 50 de locuri. Vom avea 10 locuri si pentru cei care apartin altor judete, pana sa facem procedurile sa ii ducem acasa. De restul, apartinatori ai judetului nostru, ne vom ocupa si de recuperarea lor, cu un program de lucru de 9 luni„, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Rodica Cojan, director Cantina de Ajutor Social Timisoara.

Potrivit acesteia, centrul se va deosebi de celelalte institutii asemanatoare din Timisoara. Un asemenea loc apartine unui ONG si este amplasat pe bulevardul Constantin Brancoveanu, insa adaposteste oamenii strazii numai pe timp de noapte. Viitorii beneficiari ai Centrului Social de Urgenta pentru persoanele fara adapost vor fi ajutati de psihologii si de consilierii acestuia timp de 9 luni, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, iar apoi vor trebui sa-si gaseasca un adapost.

Noi am aratat nevoia de a avea un asemenea centru in Timisoara. Noi acum ii ajutam pe beneficiari cu documentele, daca nu au, le oferim consiliere. Eu tare m-as bucura sa-i gaseasca aici Craciunul din 2012. Important este sa stea cat mai mult inauntru, unde sa se recupereze, din punct de vedere psiho-social„, a mai spus Rodica Cojan. Pentru ca institutia sa functioneze, angajatii acesteia vor lucra in paralel cu Politia Locala si cu asistentii sociali din oras.

Exit mobile version