Opinia Timisoarei

Timisoara si Brasov au cele mai scumpe bilete de transport in comun din Romania

TIMISOARA. Cu 4 lei biletul pentru o calatorie, Timisoara, alaturi de Brasov, este in topul oraselor din Romania in care se plateste cel mai scump transport in comun.

CITESTE SI: Baiat batut in parc ziua in amiaza mare de o gasca de tineri, la Timisoara. Copilul are pierderi de memorie

In Constanta, Iasi, Ploiesti si Galati costul biletelor este cel mai mic, de 2,5 lei, arata o analiza Picodi.com.

In ceea ce priveste abonamentele lunare, cetatenii din Cluj si Bucuresti trebuie sa plateasca cel mai mare pret – 177 lei, respectiv 140 lei. Cel mai ieftin abonament lunar poate fi gasit in Oradea si Brasov (80 lei).

 

Analistii au verificat tarifele de transport public din 45 de orase din intreaga lume si au comparat cheltuielile de transport cu salariile medii locale. In cadrul studiului, au fost analizate mai indeaproape preturile unui singur bilet, precum si abonamentele lunare, care permit calatorii nelimitate in interiorul orasului.

Potrivit clasamentului, Luxemburg, Tallinn si Valletta sunt orasele in care transportul public este complet gratuit pentru cetateni.

Printre alte orase din clasament, cele mai scumpe bilete simple se gasesc in Londra (4,85 euro), Zurich (4,44 euro) si Oslo (3,65 euro). Pe de alta parte, cele mai mari preturi pentru abonamentele lunare sunt platite de cetatenii din Londra (253 de euro), Melbourne (178 de euro) si Dublin (155 de euro). Un abonament lunar in Bucuresti costa doar 31 de euro.

Mai multe AICI.

Exit mobile version