Opinia Timisoarei

Timisoara Saracens pierde un nou meci la masa verde si este buna de plata

TIMISOARA. 0-28 si 30.000 de euro amenda. Pe scurt, bilantul dupa meciul nedisputat in Challenge Cup dintre Timisoara Saracens si Northampton Saints. Iarna a prins nepregatite autoritatile locale dar si echipa de rugby a comunitatii, care nu este la prima patanie de acest fel. Din comisia care a dat verdictul a facut parte si un… roman.

CITESTE SI: ‘E urgie’. Plin de accidente in Timisoara, in goana de dinainte de sarbatori. Foto 

Timisoara Saracens a pierdut la masa verde, cu scorul de 28-0, meciul cu echipa engleza Northampton Saints, din Grupa 1 a Cupei Challenge, ce fusese programat pe 15 decembrie, pe Stadionul ”Dan Paltinisanu”, insa a fost anulat din cauza vremii nefavorabile, a anuntat vineri site-ul European Professional Club Rugby (EPCR), organizatorul competitiei.

O comisie de disciplina independenta, alcatuita din Lorne Crerar (Scotia), presedinte, Philippe Cavalieros (Franta) si Val Toma (Romania), a stabilit ca Timisoara Saracens nu a luat toate masurile care se impuneau pentru a pregati si proteja suprafata de joc de pe Stadionul ”Dan Paltinisanu” si ca gruparea timisoreana a incalcat regulamentul competitiei.

Potrivit comisiei, Timisoara Saracens nu a pregatit corespunzator suprafata de joc, neacoperind terenul si nepregatind la timp sistemul de incalzire a gazonului. De asemenea, nu a fost disponibila o alta arena pentru desfasurarea meciului.

Comisia a stabilit ca nu au existat circumstante exceptionale si a decis sa acorde victoria la masa verde echipei Northampton Saints, care a obtinut cinci puncte in urma unui scor de 28-0. Totodata, clubul banatean va trebui sa plateasca o amenda de 30.000 de euro.

Reprezentantii clubului banatean ne-au comunicat ca nu vor face apel la decizie si ca incep sa stranga banii necesari platii amenzii.

Timisoara a primit o sanctiune similara in ianuarie 2017, dupa ce gruparea banateana nu a reusit sa asigure conditiile necesare pe stadionul ”Dan Paltinisanu” pentru disputarea meciului din Challenge Cup cu formatia Stade Francais, partida fiind anulata.

Exit mobile version