Opinia Timisoarei

Timisoara Saracens da nationalei de rugby in 7 doar un jucator, dar si un antrenor

TIMISOARA. Nationala de rugby 7 masculin a plecat la Siaulai (Lituania) pentru a participa la etapa a doua a Campionatului European de 7’s, etapa ce va debuta sambata, 30 iunie.

CITESTE SI: Posturi desfiintate si o noua organigrama la Societatea de Transport din Timisoara. Masurile de reorganizare luate de noua conducere 

Nationala Stejarilor a castigat prima runda a Men’s Sevens Trophy de la Zagreb, dupa ce a invins in finala competitiei, printr-un eseu marcat in prelungiri, Lituania, 31-26. Daca atunci Timisoara a fost bine reprezentata, cu 4 jucatori, acum la lot se afla doar unul, Vlad Zaharia, dar si antrenorul secund William Moala.

Obiectivul Romaniei 7’s din acest an este calificarea pentru Grand Prix Series, implicit castigarea Campionatului European la care participam. Am pregatit etapa a doua a competitiei, de la Siaulai, pornind practic de la zero, fara sa luam nimic de-a gata, fara sa ne gandim prea mult la faptul ca am castigat prima etapa, pentru ca teoretic noi nu am castigat nimic inca, mai avem pana ne vom indeplini obiectivul. Au fost zile cu antrenamente grele, dificile, chiar si cu antrenamente mai putin reusite, insa majoritatea acestora au fost antrenamente bune in care am reusit sa ne atingem obiectivele. Jucatorii merg la acest turneu fiind pregatiti pentru toate situatiile, pentru ca daca la primul nimeni nu ne dadea vreo sansa, acum cred ca perceptia in ceea ce ne priveste s-a schimbat un pic, toate echipele vor fi mult mai atente cand vor juca cu noi”, a spus inaintea deplasarii in Lituania antrenorul principal Danie de Villiers.

CITESTE SI: Timisoara va avea un spital regional. Anuntul premierului Viorica Dancila 

Fostul antrenor al Timisoarei are la dispozitie un lot pe jumatate schimbat fata de runda de la Zagreb. Doar sapte rugbysti care au evoluat in turneul din Croatia fac parte si din lotul deplasat in Lituania: Vlad Zaharia, Dennis Perju, Ionel Melinte, Catalin Prunaru, Alexandru Tigla, Valentin Ivan si Stephen Hihetah.

A fost trist pentru ca unii dintre baietii care au fost in prima etapa nu au mai putut veni din cauza unor probleme medicale sau personale, insa jucatorii noi care ni s-au alaturat au adus mult entuziasm si multa energie grupului. Mergem mult mai bine pregatiti la aceasta etapa pentru ca am facut si analize video ale meciurilor viitoarelor noastre adversare din grupa, in plus am reusit sa facem antrenamente specifice de sevens”, a spus Danie de Villiers, director tehnic Romania 7’s si fost antrenor la Timisoara Saracens.

Etapa a doua a Campionatului European, Men 7’s Trophy va avea loc la Siaulai, in Lituania, intre 30 iunie si 1 iulie.
Echipele participante sunt impartite in trei grupe:
Grupa A: Romania, Ucraina, Luxemburg, Letonia
Grupa B: Lituania, Danemarca, Croatia, Ungaria
Grupa C: Belgia, Israel, Bulgaria, Cipru

In Grupa A, Romania va debuta cu Letonia (ora 09:00), dupa care va intalni Luxemburg (ora 11:45) si Ucraina (ora 14:30). A doua zi vor avea loc partidele eliminatorii.

Exit mobile version