Opinia Timisoarei

Timisoara Saracens a ramas ‘fruncea’ in rugby-ul romanesc si in 2018. Clubul timisorean a castigat al zecelea trofeu si a pierdut un meci la masa verde

TIMISOARA. A fost anul marilor schimbari la Timisoara Saracens in 2018, dar un lucru a ramas constant, si anume ca aceasta echipa este cea mai buna din tara si ca a dominat autoritar ovaliada romaneasca in acest deceniu. Chiar daca in ultimii doi ani s-au ridicat la un nivel bun Steaua si bogata CSM Bucuresti, alaturi de rivalul traditional din Baia Mare, ora exacta a continuat sa se dea de pe Bega.

CITESTE SI: Surpriza in ziua de Craciun pentru politistii de frontiera din Timis. Migranti… exotici prinsi la granita cu Serbia

Timisoara a ajuns in semifinalele competitiei 2017/2018 de pe locul 3, ceea ce a insemnat un meci in deplasare cu CSM Bucuresti, echipa ce a invins trupa din Banat in acel sezon de 4 ori. Dar chiar in meciul care a contat cel mai mult, Timisoara a facut un joc magnific si a invins la scor. In marea finala, baietii pregatiti pentru acele doua jocuri mari de Chester Williams, revenit sa ajute clubul banatean, a intalnit Baia Mare care trecuse oarecum surprinzator de liderul sezonului regulat, Steaua. Dupa un meci de mare incarcatura, gruparea in rosu si negru s-a impus, castigand al 5-lea titlu din ultimii 6 ani si al 10-lea trofeu din ultimii 8 ani. O echipa perfecta cu jucatori care au dat totul pentru club si in conditii grele.

Au fost insa in aceasi perioada si mici tristeti. Saracens nu s-a calificat direct in grupele Challenge Cup, pierzand „finala” cu Heidelberg, dar a prins pana la urma biletele pentru acesta prestigioasa competitie, deoarece formatia germana nu a fost eligibila. Dupa castigarea titlului, finantatorul echipei Dan Dinu, cel care a facut o adevarata echipa de vis in Banat si vicepresedintele Dusan Filipas au parasit clubul, satui de promisiunile neonorate ale autoritatilor si chiar de unele bete in roate.

Viata a mers mai departe, iar Timisoara Sarcens a continuat sa performeze. A terminat pe locul 3, dar foarte aproape de primele clasate turul Superligii 2018-2019 si a ajuns in finala Cupei Romaniei. Ultimul meci al competitiei knock-out nu s-a mai disputat din cauza Federatiei Romane de Rugby, care a programat duelul cu CSM Bucuresti pe un stadion ce nu putea oferi conditiile pentru disputarea unui meci in sezonul rece. Astfel, partida se va disputa in primavara.

Anul a venit si cu lucruri rele. Rugbystii au restante salariale mari, iar clubul a pierdut din nou un meci cu 0-28, adica la masa verde in Europa, deoarece nu a putut oferi un teren pe care sa se dispute in conditii decente o intalnire din Challnege Cup.

Iata si marcatorii campioanei Romaniei la rugby in competitiile in care a participat in sezonul 2018-2019.

In Superliga CEC Bank banatenii au inscris 24 de eseuri. In topul marcatorilor la acest capitol conduc Fercu si Zaharia, fiecare cu cate 4 reusite, Manumua are 3, in timp ce Stewart, Neculau si Radoi au pus de cate 2 ori fiecare balonul in terenul de tinta advers. Au mai reusit cate un eseu in campionat: Halalilo, Drenceanu, Pungea, Capatana, Tatarus, Umaga si Rose. 16 dintre eseurile din Superliga au fost transformate, 15 apartinandu-i lui Luke Samoa, iar unul reusit de Vlad Neculau. La zestrea de puncte a campionilor in campionat au mai contribuit 8 transformari ale lui Samoa si un dropgol al lui Rose, in etapa a doua, cu Stiinta Baia Mare.

In Cupa Romaniei, pentru Saracens Luke Samoa a inscris 2 eseuri, in timp ce Manumua, Rose, Rupanu, Conache, Rus si Doge au fiecare cate unul. 5 dintre eseuri au fost transformate de Samoa, iar 3 de Rupanu, iar alte trei puncte au provenit dintr-o lovitura de pedeapsa transformata de acelasi Samoa.

In Challenge Cup, campionii Romaniei au avut sase marcatori diferiti de eseuri: Umaga, Simionescu, Doge, Samoa, Zaharia si Muresan. De transformari s-au ocupat Samoa, cu 3 reusite, si Conache si Rupanu, fiecare cu cate unul. Luke Samoa si-a trecut in cont si o lovitura de pedeapsa.

Exit mobile version