Opinia Timisoarei

Timisoara s-a umplut de stalpi metalici in intersectii! Ce-i asteapta pe soferi si pe pietoni in cateva zile? FOTO!

TIMISOARA. Soferii vor trebui sa circule cu si mai multa bagare de seama la Timisoara. Orasul se umple de semafoare si camere video si se monteaza de zor stalpii pe care vor fi montate, dupa cum ne-au spus reprezentantii primariei.

Pe strada Proclamatia de la Timisoara, spre exemplu,  parii metalici strajuiesc toate trecerile de pietoni.

O alta serie de stalpi a fost deja postata in zona scuarului dintre bulevardul Ion C. Bratianu si strada Michelangelo, unde se gasesc patru treceri de pieton. Si tot asa intr-o multime de localtii din Timisoara.

Semaforizarea intersectiilor face parte din proiectul de management al circulatiei, care prevede semnalizarea luminoasa a 134 de intersectii din Timisoara, dotarea acestora cu 230 de camere video si crearea unui centru de comanda si control pentru supravegherea video si managementul traficului. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 44 de milioane de lei, adica aproape 10 milioane de euro, de la Uniunea Europeana venind 35 de milioane de lei.

Centrul de Comanda al sistemului, aflat pe strada Iuliu Maniu, va fi inaugurat chiar saptamana viitoare, a declarat recent primarul Nicolae Robu. Termenul pana la care proiectul trebuie finalizat este 29 decembrie.

Exit mobile version