Opinia Timisoarei

Timisoara ‘primeste’ o palma peste ochi in loc de bani: Nicio investitie nu e prevazuta in bugetul de stat pe 2013. Primarul Nicolae Robu incearca s-o dreaga

TIMISOARA. Adio Centura de sud, spital de copii nou, bazin olimpic si sala polivalenta  la Timisoara!

Primarul Nicolae Robu a primit o lovitura extrem de dura de la mai marii din USL: Timisoara nu se regaseste in proiectul bugetului de stat pe 2013 cu nicio investitie.

Mai mult decat atat, parlamentarii USL nu au voie sa depuna niciun amendament – dispozitie de la liderii uniunii! Culmea, alesii PDL vor sa depuna aproape 10.000 de amendamente, sustinand ca vor proceda precum PSD si PNL la bugetul anterior intocmit de guvernarea portocalie.

Primarul Timisoarei incearca sa-i scuze pe sefii de la Bucuresti, dar recunoaste palma pe care a ‘luat-o’ Timisoara.

„Evident ca sunt nemultumit ca nu apar finantari explicite pentru obiectivele Timisoarei. Obiectivele Timisoarei nu apar in mod explicit, cu fisa de obiectiv, in proiectul de lege a bugetului. Din pacate, amendamentele parlamentarilor nostri nu au sanse de izbanda, pentru ca vin dispozitii de la Guvern sa nu se bulverseze bugetul, ci sa fie lasat asa cum a fost el gandit si avizat inclusiv de FMI. Asta nu inseamna insa ca proiectele noastre nu vor avea sustinere. Am fi fost mai linistiti daca ele se regaseau cu fisa de obiectiv in proiectul de lege a bugetului, pentru ca atunci in mod garantat ar fi venit bani pentru ele”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul-sef al Timisoarei spune ca nu e mare tragedie, ca se pot gasi bani si in alta parte, dupa ce in campania electorala le spunea alegatorilor ca isi pune toata increderea in guvernul USL ca va oferi Timisoarei sprijin financiar fara precedent.

„Pot fi finantate din fonduri mai globale care exista la diverse ministere. Ma voi lupta pentru a aduce cat mai multi bani din acele fonduri catre Timisoara. Trebuie sa fiu optimist, sper sa si reusesc”, a conchis Robu.

Tot luni, presedintele Consiliului Judetean Timis, a anuntat ca nu sunt bani in buget nici pentru Spitalul de Copii „Louis Turcanu”, desi in campania electorala, pentru a sensibiliza alegatorii, USL si in special Sorin Grindeanu, dar si premierul Victor Ponta au declarat sus si tare ca imediat se vor aloca bani pentru acest proiect. Iata ca el este departe de a se pune in practica. Motivul? Banii promisi in campania electorala pentru Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara, de fapt, NU EXISTA.

Liderul PNL Timis, Nicolae Robu, recunoaste ca parlamentarilor USL li s-a interzis sa depuna amendamente, liderul PSD Timisoara, Sorin Grindeanu neaga!

Nu ne-a spus nimeni nimic. Urmeaza sa avem o intalnire in cadrul grupului si sa avem un punct de vedere comun„, a spus deputatul USL Sorin Grindeanu.

CITESTE SI: Presedintele CJT, Titu Bojin: NU SUNT BANI in bugetul national pentru Spitalul de Copii din Timisoara! Se dezumfla promisiunile din campania USL?

Exit mobile version